Aanhangers van oud-president Donald Trump tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.
Volledig scherm
Aanhangers van oud-president Donald Trump tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. © EPA

Onderzoekscommissie VS naar bestorming Capitool gaat langer door

De Amerikaanse parlementaire commissie die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 gaat langer door dan oorspronkelijk gepland. De commissie zou eigenlijk in september het werk afronden, maar omdat er telkens nieuwe informatie beschikbaar komt, zal de commissie langer doorwerken, zei voorzitter Bennie Thompson maandagavond (lokale tijd).

 1. Oud-staflid Witte Huis getuigt vernietigend voor onderzoekscommissie: “Trump wilde meedoen aan bestorming Capitool”
  PREMIUM

  Oud-staf­lid Witte Huis getuigt vernieti­gend voor onderzoeks­com­mis­sie: “Trump wilde meedoen aan bestorming Capitool”

  Wilde voormalig president Donald Trump de macht behouden en was hij bereid tot een staatsgreep? Voormalig stafmedewerkster Cassidy Hutchinson getuigde dinsdag vernietigend voor de onderzoekscommissie. “Een razende Trump wilde het stuur overnemen van zijn chauffeur omdat de veiligheidsdiensten weigerden hem naar het Capitool te brengen”, vertelde ze.
 2. Commissie bestorming Capitool: tijdens hoorzitting bewijs getoond dat oproep Trump gepland was en niet spontaan

  Commissie bestorming Capitool: tijdens hoorzit­ting bewijs getoond dat oproep Trump gepland was en niet spontaan

  “Groot protest in D.C. op 6 januari. Zorg dat je er bent, het wordt wild!” Om die tweet van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump draaide de zevende hoorzitting van de parlementaire commissie die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. De zeven Democraten en twee Republikeinen hoorden getuigenissen die bewijzen dat Trumps oproep niet zo spontaan was als hij wilde doen lijken.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.