Jean-Marc Sauvé, het hoofd van de onafhankelijke commissie.
Volledig scherm
Jean-Marc Sauvé, het hoofd van de onafhankelijke commissie. © AFP

Onderzoekscommissie: “Franse geestelijken hebben sinds 1950 zeker 216.000 jongeren misbruikt”

Naar schatting 216.000 jongeren zijn sinds 1950 het slachtoffer geworden van seksueel misbruik door geestelijken in de Franse rooms-katholieke kerk. Dat concludeert een onderzoekscommissie. Als ook mensen zonder officiële functie in de kerk als dader meegeteld worden, zou dat aantal zelfs oplopen tot 330.000. Het gaat dan bijvoorbeeld om aalmoezeniers, leerkrachten in katholieke scholen en leiders van jeugdbewegingen.

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.