Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/iStockphoto

Onderzoekers stellen gruwelijke praktijken vast in Noord-Koreaanse gevangenissen: “Verkrachtingen, verhongering en gedwongen abortussen”

Buitengerechtelijke executies, verkrachting, gedwongen abortussen, gevangenschap zonder proces, martelingen en honger als strafmaat. Het zijn slechts enkele van de wantoestanden die in Noord-Koreaanse gevangenissen plaatsvinden. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat deze week door een mensenrechtenorganisatie is uitgebracht.

10 reacties

 • Catherine Thomas

  2 maanden geleden
  tja dat krijg je als je verplicht bent mee te lopen met hun leiders, ga je er tegen in dan verdwijn je stillekes maar met geweld. Het is daar nooit anders geweest in dat gebrainwashte land
 • Serge Musch

  2 maanden geleden
  Maar hier kunnen we niets doen wegens nucleair.Dit voorbeeld zet elke schurkenstaat aan tot de ontwikkeling van nucleaire wapens.De geest is uit de fles en het enige wat we kunnen doen is afschrikking en aanvaarden dat we mensen in deze landen niet kunnen helpen.
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Daar verschieten we niet meer van, ze zijn bevriend met Rusland en China.
 • Azaire Vanhoutte

  2 maanden geleden
  en wat zullen ze eraan doen ??NIETS de V.N. is een blad papier en niets anders zolang de groten het voor het zeggen hebben.
 • Rudy Meert

  2 maanden geleden
  Hongerdieet in schril contrast met Kim Jong-un en zijn naasten. Zij zijn de enigen die goed doorvoed zijn en blijkbaar in onvoorstelbare weelde leven. Hoe lang pikken de sukkelaars dit nog ?