Onderzoekers openen tijdscapsule die onder weggehaald standbeeld van generaal Lee werd gevonden

In de Amerikaanse stad Richmond hebben onderzoekers woensdag lokale tijd een tijdcapsule geopend die verstopt zat in de sokkel van een standbeeld van de Amerikaanse generaal Robert E. Lee. In de loden doos lagen volgens CNN twee vooralsnog onbekende boeken, een almanak uit 1875 met astronomische informatie, een stoffen envelop met onbekende inhoud en een munt die aan een van de boeken zat vastgeplakt.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Tijdcapsule uit 1887 in sokkel van weggehaald standbeeld generaal Lee vervangen door nieuwe

  Tijdcapsu­le uit 1887 in sokkel van weggehaald standbeeld generaal Lee vervangen door nieuwe

  Richmond, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Virginia, heeft gisteren het omstreden standbeeld van generaal Robert E. Lee weggehaald, 131 jaar na de plaatsing. Lee streed tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in de 19de eeuw voor de zuidelijke staten die de slavernij niet wilden afschaffen. In de enorme sokkel onder het standbeeld zou een tijdcapsule uit 1887 zitten. Die wordt vandaag ook ineens vervangen door een hedendaagse.