Bloemen en kaarsen om de vermoorde journaliste te eren.
Volledig scherm
Bloemen en kaarsen om de vermoorde journaliste te eren. © REUTERS

Onderzoekers: “Malta medeverantwoordelijk voor moord journalist”

De Maltese staat is volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie medeverantwoordelijk voor de moord op de kritische journalist Daphne Caruana Galizia, schrijft The Times of Malta. De staat zou hebben nagelaten de levensbedreigende gevaren voor Caruana Galizia te erkennen en redelijke maatregelen daartegen tegen te treffen.

1 reactie

 • Tamsin Andersen

  2 maanden geleden
  De staat was niet verantwoordelijk voor de moord maar creëerde wel de omstandigheden die de moord makkelijk uitvoerbaar maakte. Je moet het maar kunnen uitleggen ! De premier en de ministers die opstapten na de moord wassen hun handen in onschuld. Degoutant !
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtoffers gevallen"

  "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtof­fers gevallen"

  Als het Belgische leger eind augustus een dag langer actief was gebleven op de luchthaven van Kaboel, "waren er zeker Belgische slachtoffers gevallen". Dat heeft kolonel Tom Bilo gezegd op een persconferentie waarop Defensie een balans heeft voorgesteld van de operatie 'Red Kite' de evacuatieoperatie uit Afghanistan. Volgens Chef Defensie Michel Hofman is de balans van die complexe en risicovolle operatie positief. "De operatie was een succes en we hebben tegen een achtergrond van opeenvolgende crisissen en operaties de weerbaarheid van onze organisatie kunnen bewijzen", aldus Hofman.
 3. Franse spoorwegenmaatschappij zet renovatieplannen van Gare du Nord in Parijs stop

  Franse spoorwegen­maat­schap­pij zet renovatie­plan­nen van Gare du Nord in Parijs stop

  De Franse spoorwegenmaatschappij SNCF (Société nationale des chemins de fer français) heeft de renovatieplannen van het drukste treinstation van Europa, het Gare du Nord in Parijs, stopgezet. Volgens de maatschappij zouden de kosten te ernstig uitlopen. In juli kondigde de voornaamste aannemer Ceetrus reeds aan dat de eindrekening van 500 miljoen euro zou verdrievoudigen. Verder zou het station niet klaar zijn tegen de Olympische Spelen, die in 2024 in de Franse hoofdstad zullen plaatsvinden.