REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Onderzoek VUB: “Washington beschouwt Europa niet langer als prioritaire regio”

De Verenigde Staten beschouwen Europa niet meer als een prioritaire regio. De focus van Washington ligt nu op de rivaliteit met China en het Midden-Oosten, terwijl Europa eerder gebruikt wordt als een soort instrument om andere belangen te dienen. Dat concludeert VUB-doctoraatsonderzoeker Linde Desmaele.

33 reacties

 • Marcus Vadis

  5 maanden geleden
  De EU zou beter inspanningen leveren om met Putin te spreken ipv hem steeds verder weg te duwen. Geef oost Oekraïne op voor vrede en houdt dat land aub uit de Nato, we hebben geen oorlog meer nodig. De Krim was Rusland en in O Oekraïne zijn de meesten blijkbaar Russisch gezind dus geeft dat op. Als het totaal vernietigd wordt wie heeft dan wat gewonnen?
 • Daniel Van Buggenhout

  5 maanden geleden
  Dat verwonderd mij echt niks , de “grote” leiders ven Europa stellen dan ook niks voor en dat kost de werkende burger bergen geld om dit circus draaiende te houden !
 • Patrick Devogelaere

  5 maanden geleden
  Juiste analyse, EU is navelstarend en onbetekenend in geopolitieke wereld van de 21st eeuw. Als Rusland nog maar boe roept gaan ze hier lopen ... EU is een vogel voor de kat of moet het een beer zijn.
 • Rik Vandewalle

  5 maanden geleden
  Hoe gaat je dat oplossen, de Europese unie komt zelf niet overeen. Het word tijd dat ze hun eigen boontjes doppen en de verenigde staten loslaten, en een unie maken die samen hangt.
 • Dirk vandergraesen

  5 maanden geleden
  Veel landen beschouwen Amerika met ruggengraatloze biden ook niet meer als een prioritaire wereldmacht.