Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Thinkstock

Onderzoek naar tientallen Duitse agenten die Hitler-afbeeldingen verstuurden via WhatsApp

Duitse politieagenten stuurden afbeeldingen van Hitler en andere nazi-beeltenissen naar elkaar via WhatsApp. Volgens de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zijn duizenden berichten bekeken en wordt er een onderzoek gevoerd naar een agent vanwege ophitsing.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Corona en Russische oorlog hebben antisemitisme verder aangewakkerd: meer dan 110 incidenten in België in 2021

  Corona en Russische oorlog hebben antisemi­tis­me verder aangewak­kerd: meer dan 110 incidenten in België in 2021

  De coronapandemie en de Russische invasie in Oekraïne hebben het antisemitisme in Europa verder aangewakkerd. Dat blijkt uit een rapport van het Grondrechtenbureau van de Europese Unie (FRA). Omdat elk EU-land op een andere manier incidenten registreert, is het echter moeilijk om Jodenhaat effectief aan te pakken, klinkt het. In België ging het in 2021 volgens de website antisemitisme.be om 119 incidenten.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Voor het eerst definitieve schadevergoeding in zaak over lekkende borstimplantaten

  Voor het eerst definitie­ve schadever­goe­ding in zaak over lekkende borstim­plan­ta­ten

  In de gerechtelijke strijd tegen de Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland heeft een Franse rechtbank donderdag beslist hoeveel schadevergoeding het moet betalen aan dertien slachtoffers van lekkende borstimplantaten van de Franse producent Poly Implant Prothese (PIP). De te betalen bedragen kunnen nu als referentie dienen in andere rechtszaken, zo maakt slachtofferorganisatie Pipa bekend.