Een van de luchtfoto's die de autoriteiten doet vermoeden dat er een mogelijk olielek is bij de kust van Louisiana. Een rederij in het plaatsje Belle Chasse kwam onder water te staan. (31/08/2021)
Volledig scherm
Een van de luchtfoto's die de autoriteiten doet vermoeden dat er een mogelijk olielek is bij de kust van Louisiana. Een rederij in het plaatsje Belle Chasse kwam onder water te staan. (31/08/2021) © AP

Onderzoek naar olielek in Louisiana na orkaan Ida

De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar een mogelijk olielek voor de kust van Louisiana nadat orkaan Ida afgelopen zondag over het gebied raasde. Er is vanuit Texas een speciaal vliegtuig van het Amerikaanse milieuagentschap onderweg met apparatuur aan boord om olielekken waar te nemen.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.