Archiefbeeld. Rudy Giuliani, advocaat van voormalig president Donald Trump. (19/11/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Rudy Giuliani, advocaat van voormalig president Donald Trump. (19/11/2020) © AP

Onderzoek bestorming Capitool: commissie dagvaardt Trumps oud-advocaat Giuliani

De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt, heeft dinsdag drie advocaten van oud-president Donald Trump gedagvaard. Onder hen bevindt zich Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York. 

  1. Oekraïense president wil volgende editie Songfestival in Marioepol organiseren

    Oekraïense president wil volgende editie Songfesti­val in Marioepol organise­ren

    Na de overwinning van Oekraïne op het Eurovisiesongfestival in Turijn, wil de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de komende editie in Marioepol organiseren. Dat zei hij op zijn Telegram-kanaal. Het Eurovisiesongfestival wordt elk jaar georganiseerd in het land dat de vorige editie won. Aangezien de Oekraïense inzending Kalush Orchestra, met het lied ‘Stefania’, zaterdag de meeste punten sprokkelde bij de deelnemende landen, valt die eer volgend jaar Oekraïne te beurt.
  2. Poetin belt met Finse president en benadrukt: “Beëindiging Finse neutraliteit zou vergissing zijn”

    Poetin belt met Finse president en benadrukt: “Beëindi­ging Finse neutrali­teit zou vergissing zijn”

    Het lijkt erop dat Oekraïne de slag om de belangrijke noordoostelijke stad Charkiv gewonnen heeft, meldt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Volgens hen concentreert Moskou zich nu op een terugtrekking van de troepen in de regio. Verder had de Finse president vandaag ook een telefoongesprek met Russisch president Vladimir Poetin, waarin die laatste het beëindigen van de militaire neutraliteit van Finland “een vergissing” noemde. Herlees hier alle ontwikkelingen van zaterdag 14 mei.