AP
Volledig scherm
© AP

"Onderzeeër San Juan in 0,04 seconden geïmplodeerd"

De Argentijnse onderzeeër ARA San Juan zou op 15 november in amper 40 milliseconden - dat is 0,04 seconden - geïmplodeerd zijn. Dat staat in een rapport van het Amerikaanse Office of Naval Intelligence. De 44 bemanningsleden zijn meteen om het leven gekomen. 

15 reacties

 • Eduard Dierckx

  5 jaar geleden
  Het is een vreemd verhaal, ze weten niet waar de duikboot is maar ze zeggen wel dat zou geïmplodeerd zijn door de waterdruk op grote diepte...Ligt hij soms op een plaats waar dat hij niet mocht zijn?
 • Paul Boutsen

  5 jaar geleden
  RIP aan de crew, maar duikboten hebben toch een noodboei, die automatisch loskomt na een ongeval en zelfs geactiveerd wordt na een bepaalde diepte. Die mensen zijn dood, het schip is verloren, maar de ganse waarheid zal wel geweten zijn, maar nooit publiek gemaakt worden.
 • The One The One

  5 jaar geleden
  @Martijn: je bent inderdaad mis. 4 milliseconden is vier duizendste (milli) van een seconde, net als een millimeter een duizendste van een meter is. 40 milliseconden is dan inderdaad 0.04 seconden.
 • Geert Van de Moortele

  5 jaar geleden
  Het zijn drijvende doodskisten.Uit een vliegtuig kun je tenminste nog springen.
 • Mathias Hoeman

  5 jaar geleden
  @guido, is dat niet net het punt van een onderzeeër? Dat die niet gevonden worden
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De extreme droogte in beeld: duizend jaar oud kerkje komt dit jaar wel erg vroeg boven water

  De extreme droogte in beeld: duizend jaar oud kerkje komt dit jaar wel erg vroeg boven water

  In het Spaanse Catalonië is een duizend jaar oud kerkje letterlijk boven water gekomen. De kerk van het vroegere Sant Romà stond al zestig jaar onder water sinds de bouw van een stuwdam in 1963. Daarvoor was alleen het topje van de kerk zichtbaar in het meer. Maar de afgelopen drie jaar kreunt de Spaanse regio onder de extreme droogte. Daardoor zakte het waterpeil enorm en kwam de oude kerk opnieuw boven water. Dat gebeurt wel vaker in periodes van droogte, maar is wel enorm verontrustend voor deze tijd van het jaar. De lokale bevolking hoopt dat de kerk zo snel mogelijk weer onder water verdwijnt, want dat zou betekenen dat ze opnieuw voldoende water hebben en dus niet meer moeten opletten met hun waterverbruik. Voor de toeristen is het natuurlijk een aangename trekpleister.