Volledig scherm
© ShutterStock

Ondernemingen kunnen steunmaatregelen corona aanvragen via website FOD Financiën

Ondernemingen die aanzienlijke hinder ondervinden door de corona-epidemie en problemen hebben bij het betalen van bedrijfsvoorheffing, btw of belastingen, kunnen vanaf vandaag steunmaatregelen aanvragen via de website van de FOD Financiën. Dat meldt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Het gaat om een afbetalingsplan, een vrijstelling van nalatigheidsinteresten of een kwijtschelding van boetes.

3 reacties

 • Sven Stolk

  2 maanden geleden
  1 maand geleden gedaan, kan momenteel niet werken. Heb nog steeds geen antwoord op aanvraag. Omdat ik zelfstandig ben? Ben ik werknemer heb ik het direct geregeld. Dan zet staat geen werkgever maar eigen kleine ondernemer op tegen werknemers dat niet correct is. Werknemer gaat alle dagen werken idem eigen zelfstandige en die moet boxen voor werk en inkomen. Nu Fase 2 van corona hij niet mag werken na 1 maand aanvraag voor steun Zond er werk verplicht nog geen antwoord op goedkeuring . Ok?
 • Geert Peeters

  2 maanden geleden
  De boom in internetaankopen: Belgie heeft de trein volledig gemist. Er wordt gigantisch veel in o.a. NL en DE aangekocht: Meer keuze, betere service, goedkoper. Belastinginkomsten: 0,0. Minder verkeer zijn minder inkomsten uit accijnzen brandstof. Enz. Ondertussen spelen we Sinterklaas met verhoging pensioenen zelfstandigen en forse verhoging lonen zorgpersoneel. De werkende mens zal bloeden, want iemand moet deze rekening betalen. Of kom, we schuiven ze simpelweg naar de volgende generaties...
 • Caroline Bonte

  2 maanden geleden
  Altijd maar alles voor de bedrijven, wie gaat dat allemaal betalen later,de arbeiders?
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw