De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.
Volledig scherm
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian. © EPA

Onderhandelingen Iraans kernakkoord hernemen donderdag in Brussel

Iran herneemt donderdag in Brussel de onderhandelingen met de vijf landen die nog in het kernakkoord van 2015 zitten. Dat zegt een Iraans parlementslid na een vergadering in het parlement met de minister van Buitenlandse Zaken. De onderhandelingen waren opgeschort in juni.

2 reacties

 • Marjolein Jacobs

  2 maanden geleden
  Als Iran vertrouwen van Brussel wil zouden ze al zeker mogen beginnen met amnestie te verlenen aan bepaalde ter-dood-veroordeelden. Anders is al gelijk bye-bye met vertrouwen. Enfin, in mijn ogen toch
 • joseph verbeke

  2 maanden geleden
  En maar vergaderen en praten terwijl ze akkoord of geen akkoord ze toch rustig verder hun nucleair programma aan het afwerken zijn. Met dat rokkenregime valt er niet te onderhandelen.
 1. VS kondigen diplomatieke boycot aan van Olympische Winterspelen in Peking

  VS kondigen diplomatie­ke boycot aan van Olympische Winterspe­len in Peking

  De Verenigde Staten zullen overgaan tot een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, vanwege mensenrechtenkwesties. Dat heeft het Witte Huis officieel bevestigd. Een diplomatieke boycot houdt in dat Washington geen vertegenwoordigers van de regering naar de Chinese hoofdstad zal sturen. De Amerikaanse topsporters zouden bij die maatregel wel kunnen deelnemen aan de competities.
 1. Oud-stafchef Trump en Congreslid bespraken plan om kiesmannen te vervangen door zelfgekozen kandidaten om Trump aan de macht te houden

  Oud-staf­chef Trump en Congreslid bespraken plan om kiesmannen te vervangen door zelfgeko­zen kandidaten om Trump aan de macht te houden

  De voormalige stafchef van Donald Trump, Mark Meadows, heeft topdemocraat Nancy Pelosi en de negen leden van een parlementaire onderzoekscommissie aangeklaagd. Meadows zou de juridische stappen zetten nadat de commissie die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool woensdag zei strafrechtelijke vervolging van de voormalige stafchef te overwegen. Dat schrijft nieuwssite Politico op basis van rechtbankdocumenten.
 2. Kroonprinses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvolger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”
  Play
  Royalty
  4

  Kroonprin­ses Amalia geeft eerste toespraak als troonopvol­ger: “Om mijn taak te vervullen, zal ik nog veel moeten leren”

  Prinses Amalia nam woensdag — één dag na haar 18de verjaardag — zitting in de Nederlandse Raad van State. Op die plek kan de prinses zich voorbereiden op haar toekomst als koningin. De prinses kwam samen met haar ouders koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) aan en gaf ook meteen haar eerste toespraak als troonopvolger: “Het is een eer om door u ontvangen te mogen worden”, vertelde een zichtbaar zenuwachtige Amalia tegen haar vader. Daarna nam ze ook de tijd om enkele vragen van journalisten te beantwoorden.