Bob Thissen
Volledig scherm
© Bob Thissen

Ondergrondse munitiefabriek blijkt nog vol wapens en explosieven te liggen

De Nederlandse urban explorer Bob Thissen is in Albanië binnengedrongen in een ondergrondse munitiefabriek, die nog vol nagenoeg intacte machines bleek te staan. Op zijn tocht vond hij ook wapens en explosieven. Daar maakte hij indrukwekkende beelden van.

 1. Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwekkendste avonturen
  Het Leukste van het Web

  Bob reist wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan: dit waren zijn 10 indrukwek­kend­ste avonturen

  Hij houdt van een flinke portie adrenaline en laat zich niet snel afschrikken. Urban explorer Bob Thissen uit het Nederlandse Heerlen bij Maastricht trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen en leegstaande gevangenissen waar medische experimenten gebeurden tot de in allerijl achtergelaten straten van Fukushima. Hij bundelde zijn indrukwekkendste avonturen nu in een prachtig fotoboek. En voor ons maakte hij zijn top 10.
 2. Bob bezoekt plaatsen waar tijd stil bleef staan: dit zijn de 10 griezeligste locaties die hij al aandeed

  Bob bezoekt plaatsen waar tijd stil bleef staan: dit zijn de 10 griezelig­ste locaties die hij al aandeed

  Hij is niet van het bange type en dat is maar goed ook. De Nederlandse urban explorer Bob Thissen trekt de wereld rond op zoek naar plaatsen waar de tijd stil bleef staan en dat bracht hem al op de meest griezelige plekken: van een leegstaand psychiatrisch centrum waar geëxperimenteerd werd op patiënten en een beruchte gevangenis tot een verlaten mortuarium dat een dodelijke verrassing herbergde. Naar aanleiding van een nieuw fotoboek dat hij samenstelde over zijn avonturen, lijstte Thissen - speciaal voor HLN - de tien akeligste locaties op die hij ooit verkende.