Geen mist en open cafés en winkels in het Nederlandse Valkenburg vandaag. Mensen genieten op een terrasje in de zon, met toestemming van de burgemeester. De actie van de winkels en horeca werd beschouwd als een demonstratie.
Volledig scherm
Geen mist en open cafés en winkels in het Nederlandse Valkenburg vandaag. Mensen genieten op een terrasje in de zon, met toestemming van de burgemeester. De actie van de winkels en horeca werd beschouwd als een demonstratie. © ANP

Ondanks lockdown nu al winkels en horeca geopend in Nederlandse Valkenburg

In de Nederlandse gemeente Valkenburg zijn de cafés, restaurants en winkels vrijdag opengegaan, ondanks de nog altijd geldende lockdownregels in Nederland. Heel wat mensen zitten in het centrum op een terras. De actie wordt gedoogd door de burgemeester van het Limburgse stadje.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Amerikaanse expert: “Verenigd Koninkrijk zal als een van de eerste landen uit epidemie geraken”

  Amerikaan­se expert: “Verenigd Koninkrijk zal als een van de eerste landen uit epidemie geraken”

  Volgens viroloog Marc Van Ranst wordt de coronapandemie bij ons stilaan iets als de griep. Om het gedrag van de omikronvariant in te schatten wordt onder meer gekeken naar het Verenigd Koninkrijk, dat de omikrongolf een paar weken vóór ons land zag opdoemen. De Amerikaanse expert David Heymann voorspelt nu dat het VK als een van de eerste landen uit de Covid-19-epidemie zal geraken.
 2. Italiaanse verpleegster opgepakt voor toedienen valse coronavaccins
  Play

  Italiaanse verpleeg­ster opgepakt voor toedienen valse coronavac­cins

  In Italië is een verpleegster gearresteerd voor het toedienen van valse vaccins. Op bovenstaande beelden is te zien hoe de dame eerst de spuit leegmaakt. Pas daarna stopt ze de naald in de arm van enkele andere vrouwen. Het zou om familieleden gaan die tegen de vaccinatie zijn en zo aan hun vaccinatiebewijs wilden komen. De verpleegster zelf zou op dezelfde manier haar boosterprik vervalst hebben. Daarbij kreeg ze hulp van één van haar collega’s.