Een verlaten stoeltjeslift in het Franse skioord Val d'Isère.
Volledig scherm
Een verlaten stoeltjeslift in het Franse skioord Val d'Isère. © AFP

Ondanks gesloten skipistes fors meer lawinedoden in Frankrijk

Lawines hebben het afgelopen winterseizoen 39 levens geëist in Frankrijk. Dat is bijna twee keer zoveel als het gemiddelde van de afgelopen vijftig jaar, dat op 20 staat.

1 reactie

 • john Roderigas

  1 jaar geleden
  een logisch gevolg, bijna geen controles omdat pistes gesloten zijn en de mensen gaan te voet de berg op in de losse sneeuw.
 1. Mokerslag voor Britse premier Johnson: ministers, vicepartijvoorzitter en advocaat-generaal stappen op
  Play

  Mokerslag voor Britse premier Johnson: ministers, vicepartij­voor­zit­ter en advocaat-generaal stappen op

  De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid en zijn collega van Financiën Rishi Sunak hebben gisteren hun ontslag aangekondigd. Beiden hebben harde kritiek geuit op premier Boris Johnson. Diezelfde avond stapte ook de vicevoorzitter van de Conservatieve Partij live op televisie op. Waarnemers spreken over een mokerslag voor de Britse regering. Johnson laat weten dat hij hun vertrek betreurt, maar heeft ondertussen al opvolgers voor Javid en Sunak aangeduid. Rond middernacht liet ook de juridische toezichthouder van de regering weten op te stappen.
 2. “Hij was zo intelligent en had zo veel humor”: Alles wat we weten over de slachtoffers van Highland Park

  “Hij was zo intelli­gent en had zo veel humor”: Alles wat we weten over de slachtof­fers van Highland Park

  De eerste details over de slachtoffers van de massale schietpartij in Highland Park in de Verenigde Staten zijn bekend. Een 21-jarige man begon daar te schieten op mensen die naar de Fourth of July-parade in de voorstad van Chicago keken. Er vielen zeven doden en er raakten ook tientallen mensen gewond. Familie en vrienden van de slachtoffers reageren geschokt: “Ze was zo’n prachtig mens, een echte zonnestraal.”