Satellietbeelden wijzen erop dat Noord-Korea zich voorbereidt om een kernproef uit te voeren. De Verenigde Staten en Zuid-Korea waarschuwen al weken dat die elk moment kan plaatsvinden.
Volledig scherm
Satellietbeelden wijzen erop dat Noord-Korea zich voorbereidt om een kernproef uit te voeren. De Verenigde Staten en Zuid-Korea waarschuwen al weken dat die elk moment kan plaatsvinden. © via REUTERS

Ondanks corona-uitbraak is “Noord-Korea klaar voor kernproef”, zegt Zuid-Koreaans parlementslid

Noord-Korea heeft de voorbereidingen voor een kernproef afgerond en wacht op het beste moment om hem uit te voeren. Dat heeft een Zuid-Koreaans parlementslid gezegd op de vooravond van het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Zuid-Korea.

 1. Delen van Oekraïne opnieuw bestookt met Russische raketten, “ook aanvallen vanuit Wit-Rusland”

  Delen van Oekraïne opnieuw bestookt met Russische raketten, “ook aanvallen vanuit Wit-Rus­land”

  Volgens Oekraïne zijn er opnieuw verschillende regio’s in het land getroffen door Russische raketaanvallen. Ook vanuit Wit-Rusland zouden raketten zijn afgevuurd. Volgens het persagentschap ‘Unian’ zijn er aanvallen geregistreerd in Khmelnytskyi, Lviv, Mykolaiv, Zhitomir en Tsjernihiv. Alleen al in Zhitomir, een stad ten westen van Kiev, zijn volgens de burgemeester 24 raketten ingeslagen. Daarbij kwam een soldaat om het leven.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.