Omar Atiq en zijn gezin.
Volledig scherm
Omar Atiq en zijn gezin. © University Arkansas

Oncoloog die met pensioen gaat betaalt alle ziekenhuisrekeningen van zijn patiënten uit eigen zak

ARKANSASEen Amerikaanse topdokter die na bijna veertig jaar afscheid neemt van het vak heeft met een wel héél genereus cadeau opzien gebaard. De in Pakistan geboren oncoloog Omar Atiq was zo begaan met het lot van zijn circa 200 kankerpatiënten dat hij besloot om alle ziekenhuisrekeningen, met een totale waarde van ruim een half miljoen euro, uit eigen zak te betalen. “Er is geen beter moment om dit te doen.”

11 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 jaar geleden
  Als die man religieus is, dan volgt hij het gebod van zijn God. Ik geloof niet in God, maar dit is een mooie beslissing van die man. Tenslotte als je sterft heb je pakken geld dat je nooit kan meenemen. Waar erfgenamen tenslotte nog voor vechten ook, tot zelfs op de rechtbank. Maar ik heb op een begrafenis nog nooit een lijkwagen gezien met aanhangend geldkoffiertje op wielen.
 • Antonio Vivaldi

  2 jaar geleden
  Zegt veel over deze mens en zijn familie de goedheid zelve,maar de ,enerzijds zegt ook veel over de inkomsten van de dokters?
 • J. VAN SCHUERBEECK

  2 jaar geleden
  Heel mooi van die dokter. Zulke wantoestanden zouden in een ontwikkeld ? land zoals Amerika niet ogen bestaan. Iedereen zou moeten in staat zijn om een betaalbare verzekering af te sluiten die alle medische kosten dekt. In Amerika zorgt men enkel voor de rijken. In ons land gaat het iets beter. Dit neemt niet weg dat sommige mensen in de armoede belanden wegens ziekte. Hier lopen ook aasgieren rond die soms schandelijke "erelonen" vragen.
 • Marc Vinck

  2 jaar geleden
  Moet niet vragen wat die heeft verdiend in zijn carriere. Op kosten van andere patienten of verzekeringsmaatschappijen.
 • Ozzy Dhondt

  2 jaar geleden
  Daar zijn geen woorden voor.