Omar Atiq en zijn gezin.
Volledig scherm
Omar Atiq en zijn gezin. © University Arkansas

Oncoloog die met pensioen gaat betaalt alle ziekenhuisrekeningen van zijn patiënten uit eigen zak

ARKANSASEen Amerikaanse topdokter die na bijna veertig jaar afscheid neemt van het vak heeft met een wel héél genereus cadeau opzien gebaard. De in Pakistan geboren oncoloog Omar Atiq was zo begaan met het lot van zijn circa 200 kankerpatiënten dat hij besloot om alle ziekenhuisrekeningen, met een totale waarde van ruim een half miljoen euro, uit eigen zak te betalen. “Er is geen beter moment om dit te doen.”

11 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 maanden geleden
  Als die man religieus is, dan volgt hij het gebod van zijn God. Ik geloof niet in God, maar dit is een mooie beslissing van die man. Tenslotte als je sterft heb je pakken geld dat je nooit kan meenemen. Waar erfgenamen tenslotte nog voor vechten ook, tot zelfs op de rechtbank. Maar ik heb op een begrafenis nog nooit een lijkwagen gezien met aanhangend geldkoffiertje op wielen.
 • swenti Bolt

  2 maanden geleden
  Zegt veel over deze mens en zijn familie de goedheid zelve,maar de ,enerzijds zegt ook veel over de inkomsten van de dokters?
 • Jozef Van Schuerbeeck

  2 maanden geleden
  Heel mooi van die dokter. Zulke wantoestanden zouden in een ontwikkeld ? land zoals Amerika niet ogen bestaan. Iedereen zou moeten in staat zijn om een betaalbare verzekering af te sluiten die alle medische kosten dekt. In Amerika zorgt men enkel voor de rijken. In ons land gaat het iets beter. Dit neemt niet weg dat sommige mensen in de armoede belanden wegens ziekte. Hier lopen ook aasgieren rond die soms schandelijke "erelonen" vragen.
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Moet niet vragen wat die heeft verdiend in zijn carriere. Op kosten van andere patienten of verzekeringsmaatschappijen.
 • OZZY DHONDT

  2 maanden geleden
  Daar zijn geen woorden voor.
 1. Iran dreigt met vergelding als Israël nucleaire doelen aanvalt
  18

  Iran dreigt met vergelding als Israël nucleaire doelen aanvalt

  Iran zal Israëlische aanvallen op zijn nucleaire installaties mogelijk vergelden met de verwoesting van Tel Aviv en Haifa, zo dreigde de Iraanse minister van Defensie generaal Amir Hatami vanmorgen in een toespraak. De generaal zei volgens persbureau ISNA dat "leiders van het zionistische regime (Israël, red.) recent weer dreigementen richting Iran hebben geuit" die zouden wijzen op aanvallen op nucleaire installaties van Iran.
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen