Aan een brug in Rome hing vandaag een stoffen pop die Greta Thunberg moest voorstellen.
Volledig scherm
Aan een brug in Rome hing vandaag een stoffen pop die Greta Thunberg moest voorstellen. © Photonews

Onbekende daders hangen Greta Thunberg-pop op aan brug in Rome, politie start onderzoek

Een opmerkelijk zicht vandaag voor enkele passanten in Rome: aan de brug op de Via Isacco Newton hing een stoffen pop met twee vlechten te bengelen. De pop moest de klimaatactiviste Greta Thunberg voorstellen en werd inmiddels door de brandweer verwijderd. “Greta is your god” stond er op een briefje geschreven dat de pop bij zich droeg.

45 reacties

 • Baro De Wispelaere

  2 jaar geleden
  Het gaat idd te ver, wete wa ze zouden moeten doen? electriciteit uit, in heel de dereld, back to the past, eens kijken goe ze het dan gaan aanpakken, maar een kind ter dood brengen omwille van haar ideologie, dat is erg.. Ik vind dat ze een krachtige boodschap heeft, en veel mensen zijn het er niet mee eens maar ik heb al erge dingen gezien over haar, ook hier opnieuw tussen de reacties...
 • Dirk Peeters

  2 jaar geleden
  Dit is er ver over, doch geeft ook aan hoe groot het zogezegde draagvlak is voor de klimaatbeweging en hun belerend vingertje.
 • daniel d'hulst

  2 jaar geleden
  dit is er wel over, ook als je niet akkoord bent
 • André Van Laethem

  2 jaar geleden
  Haal dat meisje uit de belangstelling want er gaan vodden van komen.
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  De klimaatopwarming-ontkenners gaan nu toch wel héél ver tegen dit meisje.
 1. Greta Thunberg en Donald Trump kandidaten Nobelprijs voor de Vrede

  Greta Thunberg en Donald Trump kandidaten Nobelprijs voor de Vrede

  Er zijn 301 kandidaten genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede, onder wie de Amerikaanse president Donald Trump en de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Ook de Nobelprijs voor de Literatuur krijgt dit jaar bijzonder veel aandacht. Er worden op 10 oktober namelijk twee Nobelprijzen voor de Literatuur bekendgemaakt: die voor het jaar 2018 én die voor het jaar 2019. Een en ander heeft te maken met de beslissing van de Zweedse academie om vorig jaar geen prijs uit te reiken wegens het schandaal rond Jean-Claude Arnault. Hij werd beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag en is daar intussen voor veroordeeld.