WHO-hoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus
Volledig scherm
WHO-hoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus © AP

Onafhankelijke experts: "China en WHO hadden sneller moeten handelen bij begin epidemie”

Bij het begin van de epidemie van Covid-19 hadden China en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sneller kunnen handelen. Dat stellen de onafhankelijke experts die door de WHO zijn aangesteld om de aanpak van de crisis te evalueren. Het expertenpanel stelt dinsdag zijn tweede rapport voor.

6 reacties

 • Guy Van Becelaere

  1 maand geleden
  Daar is in dat gebied in Italie een grote gemeenschap van Chinezen die nieuwjaar vierden met hun overgekomen familie en zo het virus hebben binnengebracht in Europa !! Wat kenmerkend is dat communistische regimes altijd liegen en zelfs hun klokkenluiders uit de weg ruimen waarom ? Dus WHO en China best niet te veel geloven
 • Paul Sempels

  1 maand geleden
  Dit is ook van toepassing op Europa
 • Gert Veer

  1 maand geleden
  Er bestaan bewijzen dat al in september 2019 afweerstoffen tegen, wat later covid-19 zou genoemd worden, gevonden zijn in bloedstalen in Italië. Misschien was ook dàt niet patiënt nul maar de vanzelfsprekendheid waarmee de oorzaak in China gelegd wordt, is wetenschappelijk niet 100% onderbouwd.
 • Filiep Lapeire

  1 maand geleden
  Sorrry kleine correctie; China was wel genoeg alert maar dat werd gewoon in de wind geslagen en er was niets aan de hand of in het slechtste geval een griepje dat wel ging overwaaien. De Chineezen zijn waarschijnlijk al een (groot) beetje slimmer en alerter dan die fameuze EU.
 • Regina Van Akker

  1 maand geleden
  Dat geldt voor elk land, ook het onze!
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras

 2. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten