Leden van de reddingsbrigade zijn actief in het gebied nadat een dijk langs het Julianakanaal is doorgebroken. Het water heeft een groot gat geslagen.
Volledig scherm
Leden van de reddingsbrigade zijn actief in het gebied nadat een dijk langs het Julianakanaal is doorgebroken. Het water heeft een groot gat geslagen. © ANP Sem van der Wal

Omwonenden Nederlands Julianakanaal mogen nog niet naar huis: dijkbreuk nog niet helemaal gedicht

Nederlands LimburgEen dijk langs het Nederlands Limburgse Julianakanaal, een aftakking van de Maas, is vanmiddag doorgebroken ter hoogte van het gehucht Voulwames, aan de grens met het Belgische Rekem (Lanaken). Omwonenden die waren geëvacueerd, moeten er rekening mee houden dat ze de nacht ergens anders moeten doorbrengen. Pas rond middernacht wordt duidelijk of ze terug naar huis kunnen of niet, zegt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

1 reactie

 • Van Eersel Guy

  2 maanden geleden
  Het zit allemaal toch nogal in elkaar he, de natuur is baas dat is wel duidelijk nu
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. Rwanda en België onder diplomatieke hoogspanning na veroordeling held van ‘Hotel Rwanda’: “Belgisch standpunt kan niet als verrassing komen”
  9

  Rwanda en België onder diplomatie­ke hoogspan­ning na veroorde­ling held van ‘Hotel Rwanda’: “Belgisch standpunt kan niet als verrassing komen”

  Een geplande ontmoeting tussen minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) en haar Rwandese collega gaat niet door. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rwanda is niet opgezet met het Belgische standpunt over de veroordeling van Paul Rusesabagina, meldt het op Twitter. Maar het Belgische standpunt kan geen verrassing zijn voor Rwanda, reageert Wilmès.