Leden van de reddingsbrigade zijn actief in het gebied nadat een dijk langs het Julianakanaal is doorgebroken. Het water heeft een groot gat geslagen.
Volledig scherm
Leden van de reddingsbrigade zijn actief in het gebied nadat een dijk langs het Julianakanaal is doorgebroken. Het water heeft een groot gat geslagen. © ANP Sem van der Wal

Omwonenden Nederlands Julianakanaal mogen nog niet naar huis: dijkbreuk nog niet helemaal gedicht

Nederlands LimburgEen dijk langs het Nederlands Limburgse Julianakanaal, een aftakking van de Maas, is vanmiddag doorgebroken ter hoogte van het gehucht Voulwames, aan de grens met het Belgische Rekem (Lanaken). Omwonenden die waren geëvacueerd, moeten er rekening mee houden dat ze de nacht ergens anders moeten doorbrengen. Pas rond middernacht wordt duidelijk of ze terug naar huis kunnen of niet, zegt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

1 reactie

 • Van Eersel Guy

  2 maanden geleden
  Het zit allemaal toch nogal in elkaar he, de natuur is baas dat is wel duidelijk nu
 1. "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtoffers gevallen"

  "Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtof­fers gevallen"

  Als het Belgische leger eind augustus een dag langer actief was gebleven op de luchthaven van Kaboel, "waren er zeker Belgische slachtoffers gevallen". Dat heeft kolonel Tom Bilo gezegd op een persconferentie waarop Defensie een balans heeft voorgesteld van de operatie 'Red Kite' de evacuatieoperatie uit Afghanistan. Volgens Chef Defensie Michel Hofman is de balans van die complexe en risicovolle operatie positief. "De operatie was een succes en we hebben tegen een achtergrond van opeenvolgende crisissen en operaties de weerbaarheid van onze organisatie kunnen bewijzen", aldus Hofman.
 2. Amerikaanse man gooit baby van balkon, agent kan het kind op het nippertje vangen
  2

  Amerikaan­se man gooit baby van balkon, agent kan het kind op het nippertje vangen

  Een politieagent uit de Amerikaanse staat New Jersey wordt als held geprezen nadat hij een baby van amper één maand oud van een val heeft kunnen redden. De baby werd vanop een balkon op de eerste verdieping van een appartementsgebouw door een man naar beneden gegooid. De agent, Eduardo Matute, kon het kind op het nippertje vangen. De baby werd voor alle zekerheid naar het ziekenhuis gebracht, maar stelt het goed.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. 550 huishoudens in Nederlandse Roermond moeten huizen verlaten

  550 huishou­dens in Nederland­se Roermond moeten huizen verlaten

  Zo'n 550 huishoudens in de Nederlandse stad Roermond, langs de Maas zowat 10 km van de Belgisch-Nederlandse grens, zijn vanochtend om 6 uur met megafoons en sirenes gewekt om meteen hun woningen te verlaten. In het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg zijn de waterstanden over hun hoogste punt heen, zegt de Rijkswaterstaat. De stad Maastricht is in de nacht van donderdag op vrijdag "langs het gaatje gegaan", zegt burgemeester Annemarie Penn.