Het horloge, dat ooit toebehoorde aan Adolf Hitler, werd verkocht voor 1,1 miljoen dollar.
Volledig scherm
Het horloge, dat ooit toebehoorde aan Adolf Hitler, werd verkocht voor 1,1 miljoen dollar. © Alexander Historical Auctions

Omstreden veiling in de VS: horloge van Hitler brengt 1,1 miljoen dollar op

Een veilinghuis in de Amerikaanse staat Maryland heeft vrijdag een polshorloge verkocht dat ooit toebehoorde aan Adolf Hitler. Het kleinood bracht 1,1 miljoen dollar op, meldt Alexander Historical Auctions in Chesapeake City. Het veilinghuis had de waarde tussen 2 en 4 miljoen geschat en beschreef het horloge als een "relikwie uit de Tweede Wereldoorlog van historische proporties".

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Noord-Korea vuurt weer ballistische raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Ko­rea vuurt weer ballisti­sche raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Korea heeft een “niet-geïdentificeerde ballistische raket” afgevuurd. Dat bericht het Zuid-Koreaanse agentschap Yonhap op gezag van het Zuid-Koreaanse leger. De aankondiging volgt enkele dagen na de vorige rakettest en komt een dag voor de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in Seoel wordt verwacht. Donderdag heeft ze een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. De lancering komt tevens op een dag dat in Zuid-Korea werd gemeld dat het noorden na vijf jaar weer een kernproef wil doen.