De stad Breda geeft geen vergunning voor het omstreden testevenement 538 Oranjedag. Er zouden zaterdag normaal tienduizend mensen toegelaten worden op het proeffestival.
Volledig scherm
De stad Breda geeft geen vergunning voor het omstreden testevenement 538 Oranjedag. Er zouden zaterdag normaal tienduizend mensen toegelaten worden op het proeffestival. © ANP

Omstreden testevenement met 10.000 feestvierders in Breda gaat niet door

De Nederlandse stad Breda geeft dan toch geen vergunning voor het omstreden testevenement 538 Oranjedag, dat Radio 538 en Fieldlab zaterdag in de stad zouden organiseren. In het kader van de testevenementen zouden 10.000 mensen toegelaten worden tot dat festival. Dat kan nu toch niet doorgaan, meldt burgemeester Paul Depla.

21 reacties

 • anne callebaut

  3 weken geleden
  Wie heeft van jullie de reportage gezien op de Nederlands TV. Er was daar een persoon die gelijk had en dat was die man uit de HORECA.
 • Marc Van Leeuwen

  3 weken geleden
  "testevenement" met 10.000 feestgangers. En dat kon wel? Men kon toch ook een test doen met een paar honderd mensen die men goed zou opvolgen. Gelukkig dat dit nepfestival met wellicht zoals altijd alleen nog maar boem-boem-boem is afgelast.
 • Luc Verstraelen

  3 weken geleden
  Ronny Wenselaers.Van de Nederlandse regering mocht dat spectakel doorgaan.Het is mevrouw de burgemeester die haar verantwoordelijkheid heeft genomen en alles verboden heeft.
 • Sabine Van de Kerkhove

  3 weken geleden
  Wat een verspillingen, jongens toch. Een heel WE opbouwen met man en macht, en 5 u later de boel afblazen. Goe zot !!
 • Hugo Stiglitz

  3 weken geleden
  En maar normaal ook zoveel mensen samen is totaal onverantwoord en naast een ziekenhuis is dan nog eens totaal onrespectvol
 1. Nederlandse corona-experimenten: theatervoorstelling of bioscoopbezoek kan veilig, mits maatregelen

  Nederland­se corona-experimen­ten: theater­voor­stel­ling of bioscoopbe­zoek kan veilig, mits maatrege­len

  Indoorevenementen waarbij het publiek voornamelijk op één vaste plek zit, kunnen zo snel mogelijk weer plaatsvinden. Oók als er veel coronabesmettingen zijn. Dat concludeert Fieldlab Evenementen op basis van de eerste experimenten daarrond in Nederland. Er moet wel worden voldaan aan een aantal maatregelen. Zo moeten bezoekers van tevoren een sneltest doen, moet hun testresultaat gecontroleerd kunnen worden, kan de locatie maar voor 50 procent gevuld zijn, moeten mondmaskers worden gedragen op bepaalde momenten en moet de locatie goed geventileerd zijn.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs