Marjorie Taylor Greene.
Volledig scherm
Marjorie Taylor Greene. © Photo News

Omstreden Republikeinse complotdenkster vergelijkt mondkapje met Jodenster

Het Republikeinse congreslid Marjorie Taylor Greene heeft voor veel ophef gezorgd in de Verenigde Staten door het verplicht dragen van een mondkapje te vergelijken met het dragen van een Jodenster tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 1. Democratisch Congreslid AOC is aanhoudende aanvallen Republikeinse collega beu: "Deze vrouw is duidelijk ziek”

  Democra­tisch Congreslid AOC is aanhouden­de aanvallen Republi­kein­se collega beu: "Deze vrouw is duidelijk ziek”

  Het Democratische Amerikaanse Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez, alom bekend onder de afkorting AOC, heeft het helemaal gehad met de voortdurende bedreigingen en intimidatiepogingen van haar Republikeinse extreemrechtse collega Marjorie Taylor Greene. Die laatste is een fervente aanhangster van ex-president Donald Trump en de QAnon-complottheorie. Volgens AOC is Taylor Greene “duidelijk ziek” en maakt ze zich zorgen om haar mentale toestand.
 2. Republikeins QAnon-Congreslid: “Laserstraal uit de ruimte veroorzaakte bosbranden Californië”

  Republi­keins QA­non-Congreslid: “Laser­straal uit de ruimte veroorzaak­te bosbranden Californië”

  Na nog geen maand in het Huis van Afgevaardigden blijft de controversiële Republikeinse én QAnon-complottheoriënaanhangster Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse krantenkoppen negatief beheersen. Na steunbetuigingen uit 2018 en 2019 om Nancy Pelosi en andere kopstukken van de Democraten te laten executeren, heeft het uitvlooien van haar sociale media opnieuw iets aan het licht gebracht.
 1. Steeds meer Republikeinen distantiëren zich van partijgenote en QAnon-aanhangster Marjorie Taylor Greene

  Steeds meer Republikei­nen distantië­ren zich van partijgeno­te en QA­non-aanhang­ster Marjorie Taylor Greene

  In de Amerikaanse Senaat spreken steeds meer Republikeinen zich uit tegen hun partijgenote Marjorie Taylor Greene. Dat pas verkozen Congreslid uit Georgia spuit al jaren volledig dolgedraaide complottheorieën, zoals dat de schietpartijen van Sandy Hook en Parkland, waarbij tientallen kinderen gedood werden, in scene gezet zijn. Haar partij beraadt zich over haar positie.