Marjorie Taylor Greene verkondigde onder meer dat enkele schietpartijen in scholen opgezet spel waren.
Volledig scherm
Marjorie Taylor Greene verkondigde onder meer dat enkele schietpartijen in scholen opgezet spel waren. © AP

Omstreden Republikeinse complotdenkster uit twee belangrijke parlementscommissies gestemd

Het Republikeinse parlementslid Marjorie Taylor Greene (46) is uit twee belangrijke parlementscommissies gestemd door het Lagerhuis van het Amerikaanse parlement. Greene was een aanhangster van complottheorieën. Zo zei ze dat de aanslagen van 9/11 en verschillende schietpartijen in scholen opgezet spel waren. 

9 reacties

 • eric reynebeau

  8 maanden geleden
  Als ze nattigheid voelt gaat ze haar beweringen nog rap veranderen. Nog een lafaard bij.
 • ivan de ridder

  8 maanden geleden
  Het moet eens gedaan zijn met moedwillig desinformatie verspreiden om een massa te jennen. Als deze vrouw de weerspiegeling van de maatschappij moet betekenen, dan denk ik dat een collectieve heropvoeding noodzakelijk is. Luttele maanden geleden deelde ze een beeld op 'sociale media' waar ze zichzelf met een semi-automatisch wapen voorstelt als 'de grootste schrik' van haar meest vurige politieke opponentes. De republikeinen die haar nu met alle drama bijvallen, zijn onderdeel van het probleem.
 • karel dillen

  8 maanden geleden
  zo gek als een deur maar ze vertegenwoordigt wel een groot deel van de gekke Amerikanen
 • Patrick Van Verdegem

  8 maanden geleden
  Dus democratie is daar het vergaderen met allemaal gelijkgestemden... Als je anders denkt wordt je uitgesloten. Ik moet helemaal niets van al die complotdenkers, maar ik dacht dat een parlement steeds een afspiegeling moest zijn van de maatschappij in haar geheel. Als je iedereen die afwijkend denkt de mond meent te moeten snoeren zit je in een dictatuur, niet in een democratie!
 • Carlo Verstappen

  8 maanden geleden
  Eigenlijk zou die vrouw moeten opgesloten worden, zij is een gevaar want mensen met minder verstand geloven die net zoals ze Trump geloofden.
 1. Republikeins QAnon-Congreslid: “Laserstraal uit de ruimte veroorzaakte bosbranden Californië”

  Republi­keins QA­non-Congreslid: “Laser­straal uit de ruimte veroorzaak­te bosbranden Californië”

  Na nog geen maand in het Huis van Afgevaardigden blijft de controversiële Republikeinse én QAnon-complottheoriënaanhangster Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse krantenkoppen negatief beheersen. Na steunbetuigingen uit 2018 en 2019 om Nancy Pelosi en andere kopstukken van de Democraten te laten executeren, heeft het uitvlooien van haar sociale media opnieuw iets aan het licht gebracht.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.