Herten bij een depot met pijplijnen voor het Keystone XL-project in Gascoyne, North Dakota.
Volledig scherm
Herten bij een depot met pijplijnen voor het Keystone XL-project in Gascoyne, North Dakota. © REUTERS

Omstreden Keystone-oliepijpleiding geblokkeerd door Amerikaanse rechter: “Te weinig duidelijkheid over impact op milieu”

Een Amerikaanse rechter heeft de omstreden oliepijpleiding Keystone XL - een 1.900 kilometer lange leiding die olie vanuit Canada naar de VS moet voeren - geblokkeerd. Er is nog te weinig duidelijkheid over de impact op het milieu.

18 reacties

 • Jan Ooms

  2 jaar geleden
  marcus bastiaensens: Olieleidingen lekken continue. Elk jaar zijn er in Amerika alleen al duizenden, groot en kleine, lekken. Alleen is het goedkoper om niks aan onderhoud of controle van de leidingen te doen, dan het is om de lekken te voorkomen.
 • marc van cauter

  2 jaar geleden
  Ferdinand je hebt gelijk een pijplijn doet niks verkeerd aan het milieu ! Achteraf hersteld de natuur zichnop zeer korte tijd Daarentegen 830000 vaten per dag met trucks: dat is vervuiling voor milieu Die rechters zijn er al zo debiel als hier
 • Ferdinand Engelbeen

  2 jaar geleden
  De milieu-impact van een pijplijn is stukken lager dan van de alternatieven: de olie die door die pijplijn gaat lopen wordt vandaag al via spoor en vrachtwagens van Canada naar de VS gebracht. Gevolg: verschillende ontsporingen en branden in het midden van dorpen met in totaal 47 doden tot gevolg. Die XL pijplijn loopt overigens niet door "heilige" grond van de indianen.
 • Janna Boonstra

  2 jaar geleden
  Wel grappig in het zogenaamde blanke Amerika dat de oorspronkelijke bevolking niets te vertellen heeft. Van wie is dat land dus?
 • Jurgen Van Den Bergh

  2 jaar geleden
  Betty, mooi voorbeeld neem je daar, China. Een dictatuur, en een land dat de milieunormen en mensenrechten met de voeten treedt. Daar moet de rest van de wereld zich inderdaad aan spiegelen. Proficiat met je heldere analyze. En trouwens, die rechter in Montana gaat nu moeten vrezen voor de wrok van dat groot klein kind in Washington D.C. Maar dat vindt je misschien ook normaal.
 1. Hoe ons land de heropening van terrassen liever niet ziet: overvolle terrassen in Londen
  Play

  Hoe ons land de heropening van terrassen liever niet ziet: overvolle terrassen in Londen

 2. Brandende ambulance ontploft, drie mensen verschroeid
  Play

  Brandende ambulance ontploft, drie mensen ver­schroeid