De nieuwe rechter in het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh en president Donald Trump (archiefbeeld).
Volledig scherm
De nieuwe rechter in het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh en president Donald Trump (archiefbeeld). © EPA

Omstreden Kavanaugh benoemd tot rechter Hooggerechtshof: Trump hekelt Republikeinse senator die zich onthield

Brett Kavanaugh heeft de eed afgelegd voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, de hoogste en belangrijkste rechtbank van de VS. Dat gebeurde enkele uren nadat de benoeming van Kavanaugh door president Donald Trump gisteravond in de Senaat werd bevestigd. De stemming in de Senaat verliep onder heel wat protest op de publiekstribune. 50 senatoren, 49 Republikeinen en 1 Democraat, stemden voor zijn benoeming, 48 (allemaal Democraten) tegen. Kavanaugh was de voorbije weken onder vuur komen te liggen na beschuldigingen van seksueel misbruik. 

173 reacties

 • Ludo Van den Bergh

  4 jaar geleden
  Leve Trump die doet wat hij zegt.Ik ben zeker dat 75 procent van de oorspronkelijke Vlamingen het grotendeels met hem eens zijn.
 • Wesley Gevaert

  4 jaar geleden
  "De democraten zijn te extreem op nog te regeren". Pot, zwart, ketel... Ze gaan daar nog wat meemaken in Amerika met die extreem rechtse kapitalisten.
 • Serge Vanlandewyck

  4 jaar geleden
  Zo zie je maar wat je met macht kan bereiken . Wat als de verkeerde mensen aan de macht komen ? Was Trump echt het beste wat Amerika te bieden had , dan vrees ik voor onze toekomst.
 • eric maier

  4 jaar geleden
  Trump installeert zijn puppets zodat hij enkel ja knikkers heeft en de corruptie hoogtij viert. En men zal evolueren naar een dictatoriaal regime waar kritiek geven vooral aangepakt zal worden. Het gedrag van Trump is vooral verdeel en heers, in dit geval speel de rassen tegen elkaar uit. Ze zullen te laat gaan beseffen dat hij vooral te diep verdeelt, en America will not so great again.
 • Steve Warson

  4 jaar geleden
  Poetin is momenteel zwaar aan het feesten, Trumpke voert de instructies van zijn baas tot op de letter uit. Het SCOTUS onder controle krijgen was een belangrijke stap om de Amerikaanse rechtbanken in de pas te laten lopen.
 1. KIJK. Procureur probeert ex-vriendin neer te schieten in bar in Texas, heldhaftige klanten schieten haar te hulp
  Play

  KIJK. Procureur probeert ex-vrien­din neer te schieten in bar in Texas, heldhafti­ge klanten schieten haar te hulp

  Op bovenstaande bewakingsbeelden is te zien hoe Gavin Rush, een procureur uit Texas, een bar binnenstormt. Daar confronteert de man zijn ex-vriendin die achter de bar staat te werken. Op de beelden is te zien hoe hij een geweer uit zijn tas haalt en het op haar richt. Twee klanten aarzelen niet en worstelen hem op de grond, terwijl Rush meerdere schoten lost. De vrouw was een nieuwe relatie gestart en antwoordde niet meer op zijn berichten, nadat hij had gedreigd zichzelf en haar nieuwe partner iets aan te doen.