Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Omikron nu ook dominant in Frankrijk

De meerderheid van de besmettingen in Frankrijk is nu met de omikronvariant van het coronavirus. Het virus is de afgelopen dagen opnieuw in opmars, zeggen de Franse gezondheidsautoriteiten.

 1. Ruim 1 op de 5 trans kinderen en jongeren in VS is recht op genderbevestigende zorg al kwijt, Iowa nu ook ‘rode staat’

  Ruim 1 op de 5 trans kinderen en jongeren in VS is recht op genderbe­ves­ti­gen­de zorg al kwijt, Iowa nu ook ‘rode staat’

  Meer dan 20 procent van de transgender kinderen en tieners in de VS hebben geen recht meer op genderbevestigende zorg na een reeks nieuwe wetten in verschillende Amerikaanse staten die dokters verbieden genderdysforie van minderjarigen te behandelen. Dat liet de Human Rights Campaign, een Amerikaanse organisatie die opkomt voor LGBTQ+-rechten, weten in een nieuw verslag. Ook Iowa volgt nu de trend van de ‘rode staten’ nadat gisteren een nieuw wetsvoorstel ondertekend werd.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Dubbelgesprek met Marc Van Ranst en Steven Van Gucht: “Elke dag worden we uitgemaakt voor pedofiel, massamoordenaar…”
  PREMIUM
  Showbizz

  Dubbelge­sprek met Marc Van Ranst en Steven Van Gucht: “Elke dag worden we uitgemaakt voor pedofiel, massamoor­de­naar…”

  Als viroloog blijven ze het liefst op de achtergrond, maar het afgelopen jaar groeiden Marc Van Ranst en Steven Van Gucht ontegensprekelijk uit tot échte BV’s. Met dank aan het coronavirus, dat nog steeds ons leven beheerst. In een dubbelgesprek praten ze over de soms giftige reacties die ze krijgen, hoe ze het afgelopen jaar hebben beleefd en wat het betekent om viroloog te zijn. En hoeveel verdienen ze nu eigenlijk écht als lid van de GEMS? “Wij hebben echt geen keuze. Je kan als viroloog in een pandemie niet zeggen: ‘Bekijk het maar, ik heb het gehad.’”