Mae Amburgey (97) en Missy Amburgey Crovetti.
Volledig scherm
Mae Amburgey (97) en Missy Amburgey Crovetti. © Facebook

Oma (97) van wie foto viraal ging tijdens zware overstromingen in VS overleden: “Ze stierf aan gebroken hart”

Mae Amburgey (97) is niet meer. De dame overleefde de felle overstromingen in Kentucky van afgelopen zomer, maar verloor bij de natuurramp wel haar thuis. Een foto van de hoogbejaarde vrouw in nood werd eind juli druk gedeeld in de VS. Haar kleindochter had de afbeelding de wereld ingestuurd samen met de smeekbede om snel haar oma uit het overstroomde huis te gaan redden.

0 reacties

 1. Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  Hoe zijn duizenden Oekraïense kinderen in Russische kampen beland? Moskou zal volgende maand “werkelijke situatie” uit de doeken doen

  De Russische president Vladimir Poetin en Maria Lvova-Belova, de kinderrechtencommissaris van Rusland, staan sinds vorige week op de radar van het Internationaal Strafhof (ICC). Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden door duizenden Oekraïense kinderen – Oekraïne beweert meer dan 16.000 – te ontvoeren, maar Moskou ontkent de aantijgingen. Daarom zal Rusland begin volgende maand de “werkelijke situatie” uit de doeken doen tijdens een informele bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad. Wat is er aan de hand? Heeft Rusland daadwerkelijk duizenden kinderen gedeporteerd? En hoe hebben ze dat gedaan? Een overzicht van wat er precies gaande is.
 1. Amerikaanse gevangene (44) kan niet geloven hoe hard wereld is veranderd na celstraf van 27 jaar: “Mensen zijn zo vriendelijk”

  Amerikaan­se gevangene (44) kan niet geloven hoe hard wereld is veranderd na celstraf van 27 jaar: “Mensen zijn zo vriende­lijk”

  De Amerikaanse ex-gevangene Bobby Bostic kon zijn ogen niet geloven toen hij afgelopen november na maar liefst 27 jaar weer als een vrij man door het leven ging. De 44-jarige Amerikaan kreeg in 1995 een celstraf van 241 jaar, waar hij uiteindelijk “maar” 27 jaar van uitzat. Toen Bostic de gevangenis verliet, leek het wel alsof hij door de tijd was gereisd. Draadloze oortjes, huisrobots en uitzonderlijk vriendelijke mensen: wat was de wereld toch veranderd.
 2. Geen bommen, maar bomen voor Boetsja: Gentse boomverzorger trekt naar Oekraïne om natuur te herstellen
  PREMIUM
  10

  Geen bommen, maar bomen voor Boetsja: Gentse boomverzor­ger trekt naar Oekraïne om natuur te herstellen

  De Gentse boomverzorger Paul Luttik (59) trekt begin april samen met zijn zoon Bas (36) naar Oekraïne om er duizend bomen te planten. “Een eerste, kleine stap in de heropbouw van het land”, zegt hij. “Maar vooral ook een symbolische actie van hoop en vertrouwen in de toekomst. Zo zullen we in Boetsja zestig bomen planten in een straat waar een jaar geleden evenveel inwoners door de Russen werden afgeslacht.”