Mexicaanse drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman.
Volledig scherm
Mexicaanse drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman. © AP

OM vreest nieuwe ontsnapping drugsbaron “El Chapo”

De Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman zit al tweeënhalf jaar vast in een Amerikaanse isoleercel, wat volgens zijn advocaten heeft geleid tot angst en slaapgebrek bij de gedetineerde. Recente verzoeken om meer luchttijd, fleswater en oordopjes stuiten echter op groot verzet van het OM. Federale aanklagers vrezen dat “El Chapo” opnieuw zal vluchten.

  1. De gruwel van El Chapo was nog erger dan we dachten: folteringen met heet strijkijzer, speciaal ingerichte moordkamer
    PREMIUM
    Crimineel

    De gruwel van El Chapo was nog erger dan we dachten: folterin­gen met heet strijkij­zer, speciaal ingerichte moordkamer

    Het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61) nadert na bijna drie maanden zijn orgelpunt in New York. De twaalfkoppige jury is in beraad en zal binnenkort een verdict vellen. El Chapo, die volgens de Amerikaanse aanklagers minstens 200 ton cocaïne de VS binnensmokkelde, riskeert levenslange opsluiting. De tien aanklachten vatten een leven vol moord, foltering, omkoping en corruptie samen. Tijdens het proces kwamen naast de gruweldaden ook de meest bizarre verhalen rond de leider van het Sinaloakartel aan het licht. Een duizelingwekkende greep daaruit.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement