Mexicaanse drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman.
Volledig scherm
Mexicaanse drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman. © AP

OM vreest nieuwe ontsnapping drugsbaron “El Chapo”

De Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman zit al tweeënhalf jaar vast in een Amerikaanse isoleercel, wat volgens zijn advocaten heeft geleid tot angst en slaapgebrek bij de gedetineerde. Recente verzoeken om meer luchttijd, fleswater en oordopjes stuiten echter op groot verzet van het OM. Federale aanklagers vrezen dat “El Chapo” opnieuw zal vluchten.

0 reacties

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. De gruwel van El Chapo was nog erger dan we dachten: folteringen met heet strijkijzer, speciaal ingerichte moordkamer
  PREMIUM
  Crimineel

  De gruwel van El Chapo was nog erger dan we dachten: folterin­gen met heet strijkij­zer, speciaal ingerichte moordkamer

  Het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61) nadert na bijna drie maanden zijn orgelpunt in New York. De twaalfkoppige jury is in beraad en zal binnenkort een verdict vellen. El Chapo, die volgens de Amerikaanse aanklagers minstens 200 ton cocaïne de VS binnensmokkelde, riskeert levenslange opsluiting. De tien aanklachten vatten een leven vol moord, foltering, omkoping en corruptie samen. Tijdens het proces kwamen naast de gruweldaden ook de meest bizarre verhalen rond de leider van het Sinaloakartel aan het licht. Een duizelingwekkende greep daaruit.