AFP
Volledig scherm
© AFP

Oliereus Shell scherpt eigen klimaatdoelstellingen aan

Shell scherpt zijn eigen klimaatdoelstellingen aan. Het Nederlands-Britse olie- en gasconcern wil uiterlijk in 2050, maar eerder als dat kan, de uitstoot van zijn eigen productieketen per saldo op nul krijgen. “Ook nu de coronacrisis voor acute problemen zorgt, wil het bedrijf de focus houden op de langere termijn", zegt topman Ben van Beurden.

2 reacties

 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Is niet moeilijk want ze produceren nu al xtl en dat is groene diesel, enkel onze overheden blijven ter plaatse trappelen om het te verplichten aan pompen om aan te bieden. We mogen het tanken, maar nergens te krijgen!
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Zeer positief nieuws en hopelijk is dit een definitieve maatschappelijke omwenteling. Zo zie je maar dat het kan,Greta Thunberg heeft samen met andere activisten wel degelijk iets in beweging gezet,tot spijt van velen die haar publiek zwaar beledigd hebben.
 1. Zeker zes gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel

  Zeker zes gewonden na ontplof­fing nabij huis van Afghaanse Defensiemi­nis­ter in Kaboel

  Bij een ontploffing vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker zes gewonden gevallen. Dat bericht de ngo Emergency. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.