Olievervuiling voor het strand van Mae Ram Phueng.
Volledig scherm
Olievervuiling voor het strand van Mae Ram Phueng. © REUTERS

Olielek uit onderzeese pijpleiding bereikt Thaise kust

Tienduizenden liters olie die in de Golf van Thailand zijn terechtgekomen na een lek in een ondergrondse pijpleiding, hebben de Thaise kust bereikt. Het strand van Mae Ram Phueng is gesloten voor zwemmers, en ook een kleine baai van het toeristische eiland Koh Samet is bedreigd.

  1. Opnieuw extreem geval van pestgedrag in Duitsland: harde beelden tonen hoe 13-jarig meisje aangevallen en vernederd wordt

    Opnieuw extreem geval van pestgedrag in Duitsland: harde beelden tonen hoe 13-jarig meisje aangeval­len en vernederd wordt

    In Duitsland heeft een zwaar geval van pestgedrag grote verontwaardiging veroorzaakt. Schokkende videobeelden die gedeeld worden op sociale media tonen hoe een groep tienermeisjes een ander meisje uitscheldt en fysiek aanvalt. De pesters spuwen in het gezicht van het 13-jarige slachtoffer en steken ook haar haren in brand. Het incident komt amper een week nadat de 12-jarige Luise werd doodgestoken door twee klasgenoten in de Noord-Duitse gemeente Freudenberg.
  2. De extreme droogte in beeld: duizend jaar oud kerkje komt dit jaar wel erg vroeg boven water

    De extreme droogte in beeld: duizend jaar oud kerkje komt dit jaar wel erg vroeg boven water

    In het Spaanse Catalonië is een duizend jaar oud kerkje letterlijk boven water gekomen. De kerk van het vroegere Sant Romà stond al zestig jaar onder water sinds de bouw van een stuwdam in 1963. Daarvoor was alleen het topje van de kerk zichtbaar in het meer. Maar de afgelopen drie jaar kreunt de Spaanse regio onder de extreme droogte. Daardoor zakte het waterpeil enorm en kwam de oude kerk opnieuw boven water. Dat gebeurt wel vaker in periodes van droogte, maar is wel enorm verontrustend voor deze tijd van het jaar. De lokale bevolking hoopt dat de kerk zo snel mogelijk weer onder water verdwijnt, want dat zou betekenen dat ze opnieuw voldoende water hebben en dus niet meer moeten opletten met hun waterverbruik. Voor de toeristen is het natuurlijk een aangename trekpleister.