Een opslagplaats voor olie van het Saoedische energieconcern Aramco.
Volledig scherm
Een opslagplaats voor olie van het Saoedische energieconcern Aramco. © AP

Olie-installaties getroffen bij drone-aanval op Saoedische haven

BuitenlandIn het oosten van Saoedi-Arabië is een drone-aanval uitgevoerd op de haven van Ras Tanoura. Daarbij zijn olie-installaties van energieconcern Aramco getroffen. Dat meldt het Saoedische ministerie van Energie. Er is nog geen melding gemaakt van mogelijke slachtoffers. 

1 reactie

 • Gino De Neef

  1 maand geleden
  Maar als ze terugslaan worden de Saudi in de pers als de agressievelingen bestempeld!
 1. Betalen we ons binnenkort blauw aan de benzinepomp? "Optimisme zal olieprijs doen stijgen, maar er zijn nog veel andere factoren die meespelen"
  PREMIUM

  Betalen we ons binnenkort blauw aan de benzine­pomp? "Optimisme zal olieprijs doen stijgen, maar er zijn nog veel andere factoren die meespelen"

  De hoop op een heroplevende economie na de coronacrisis voel je nu aan de benzinepomp. Maar zijn die stijgende brandstofprijzen een voorbode van een supercyclus, waarbij we weer jarenlang almaar dieper in de geldbeugel tasten voor benzine, diesel en stookolie? “Dat hangt van veel factoren af”, wikt Jean-Benôit Schrans van de Belgische Petroleumfederatie zijn woorden. “Al zien we daar nu wel al de eerste tekenen van”, voegt onze geldexpert Paul D’Hoore daar nog aan toe. Betalen we binnenkort nog een pak meer aan de bezinepomp?
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel