Het is nu officieel: de jonge Marokkaan Ayoub El Khazzani is de dader van de mislukte aanslag op de Thalystrein van vrijdag. De Franse inlichtingendiensten hebben dat bevestigd. El Khazzani noemt zichzelf geen terrorist: hij wou de passagiers op de trein naar eigen zeggen alleen beroven. Hoe dan ook had hij banden met een radicale islamitische beweging.

Officieel: dit is schutter Thalystrein

 1. “VN komen met ontwerp voor resolutie over wapenembargo Myanmar”

  “VN komen met ontwerp voor resolutie over wapenembar­go Myanmar”

  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) is van plan dinsdag met een conceptversie van een resolutie te komen over Myanmar. Daarin wordt opgeroepen tot de "onmiddellijke opschorting" van de levering van wapens aan de junta van Myanmar, zei een vertegenwoordiger van de VN zondag tegen persbureau AFP. In de resolutie wordt opgeroepen tot "de onmiddellijke opschorting van de directe en indirecte levering, verkoop en overdracht van wapens, munitie en andere militaire uitrusting aan Myanmar.”
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar