Een Afghaanse man kijkt vol afschuw naar talibanstrijders die met vuurwapens, zwepen en stokken de menigte te lijf gaan in de buurt van de internationale luchthaven in Kaboel.
Volledig scherm
Een Afghaanse man kijkt vol afschuw naar talibanstrijders die met vuurwapens, zwepen en stokken de menigte te lijf gaan in de buurt van de internationale luchthaven in Kaboel. © Photo News

Officieel beloven taliban vrije doorgang naar luchthaven, maar foto's tonen hoe gruwelijk het er echt aan toegaat

Ondanks de belofte van de taliban om de veilige doorgang tot de luchthaven van Kaboel te verzekeren voor burgers die worden geëvacueerd, wordt in de buurt van de luchthaven geweld gebruikt tegen burgers. Talibanstrijders houden vluchtende Afghanen ‘onder controle’ met vuurwapens, zwepen en stokken. Verschillende mensen, onder wie minstens een vrouw en een kind, raakten daarbij gewond. 

 1. Conservatief Peter Marki-Zay verkozen tot tegenstander Hongaarse premier Orban bij verkiezingen 2022

  Conserva­tief Peter Marki-Zay verkozen tot tegenstan­der Hongaarse premier Orban bij verkiezin­gen 2022

  De conservatieve, niet partijgebonden conservatief Peter Marki-Zay neemt het op tegen de Hongaarse premier Viktor Orban bij de verkiezingen van 2022. Dat is zondagavond bevestigd, nu alle stemmen geteld zijn. De 49-jarige outsider won de door de oppositie georganiseerde voorverkiezingen met 56,71 procent van de sociaaldemocratische Klara Dobrev (43,29 procent), meldt de verkiezingscommissie.
 2. Landgenoten verschuilen zich, hopend op een uitweg: "Mochten ze me herkennen, ze maken me onmiddellijk af”
  PREMIUM

  Landgeno­ten verschui­len zich, hopend op een uitweg: "Mochten ze me herkennen, ze maken me onmiddel­lijk af”

  “Ik zit hier twintig kilometer van de luchthaven. Ik heb geen idee hoe ik daar moet geraken. De taliban zijn overal.” De 29-jarige Zaki uit Ekeren vertrok twee weken geleden naar Kaboel voor het huwelijksfeest van zijn broer. Vandaag vreest hij er niet meer weg te kunnen. Al 140 landgenoten en 50 gezinnen hebben hulp gevraagd aan Buitenlandse Zaken. Een cijfer dat blijft stijgen. “De ambassade zegt dat we geduld moeten hebben.”