iStock
Volledig scherm
© iStock

OESO: "Minimumbelasting voor bedrijven levert 123,7 miljard euro op"

Een wereldwijd minimumtarief voor de winstbelasting van bedrijven zou ongeveer 150 miljard dollar (omgerekend zo’n 123,7 miljard euro) aan extra inkomsten opleveren voor overheden verspreid over de hele wereld. Dit heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) becijferd.

9 reacties

 • johny vanderlinden

  1 maand geleden
  En als de politiek nu ook eens belasting betaald op hun volledige inkomen, alle beetjes helpen.
 • Marc Van der Vloedt

  1 maand geleden
  @Herbert Verbeeck, aandeelhouders (echte en geen stromannen) investeren geld (liefst in een beursgenoteerd bedrijf dan kun je de evolutie volgen) ! Nu moet je onderhand al weten "wie" karrenvrachten geld uit firma's halen, op uw kosten gaan dineren, met de duurste wagens rondbollen, opties en gratis uitgedeelde aandelen en vennootschapsconstructies opzetten om GEEN belastingen te hoeven betalen (daarop).Ze zeggen nochtans "zetelen" is niet gezond !
 • jan geens

  1 maand geleden
  ze zijn het al aan het opdoen zie ... ben wel eens benieuwd hoe ze dan tegen elkaar gaan opbieden voor werkgelegenheid ; teruggeven via subsidies ?
 • Herbert Verbeeck

  1 maand geleden
  En dan wordt dat weer doorgeschoven aan de klanten, nooit aan de aandeelhouders. Die poort blijft wagenwijd openstaan...
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Ach dat ze maar eerst een iedereen belasting doen betalen zoals hoort. De ene kan een wagen kopen en benzine betalen voor te werken de andere krijgt zomaar een wagen cadeau ,ja cadeau want die heeft wel een loon van meer dan 2000€ waar ie amper 100€ voor gebruik moet betalen.Zou zeggen begin met jullie zelf .
 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.