Een Oekraïense soldaat op de trappen van het stadhuis van het bevrijde Izium in Charkiv.
Volledig scherm
Een Oekraïense soldaat op de trappen van het stadhuis van het bevrijde Izium in Charkiv. © AP

Oekraïne ziet bewijs van Russische oorlogsmisdaden in Charkiv: “Oekraïense gevangenen gemarteld met elektriciteit en burgers vermoord”

De Oekraïense autoriteiten zeggen bewijs te hebben gevonden dat Russische troepen oorlogsmisdaden hebben gepleegd in de oostelijke Oekraïense regio Charkiv.

 1. Twee Australiërs eisen ontslag winkelbedienden Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermisbruik steunt?”
  Play

  Twee Austra­liërs eisen ontslag winkelbe­dien­den Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermis­bruik steunt?”

  Het populair modemerk Balenciaga kwam onlangs onder vuur te liggen omwille van een reclamecampagne. Ze lieten kinderen poseren met knuffels die een BDSM-outfit aan hebben. Twee Australische handelaren besluiten in een winkel de confrontatie aan te gaan met enkele bedienden en delen de beelden op sociale media. Daar vinden de mensen dat de twee zich ongepast gedragen, en dat de winkelbedienden gewoon hun werk doen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. KIJK. Betrapte politiechef in golfkarretje zonder nummerplaat vraagt agent oogje dicht te knijpen
  Play

  KIJK. Betrapte politie­chef in golfkarre­tje zonder nummer­plaat vraagt agent oogje dicht te knijpen

  Politiechef Mary O’Connor van het Amerikaanse Tampa (Florida) en haar man worden tegengehouden voor een verkeersovertreding. Ze rijden met een golfkarretje zonder nummerplaat waar dat niet mag. De vrouw maakt zich kenbaar als politiechef en vraagt de agent om hen te laten gaan. Dat gebeurt ook, waarna ze de man een hand geeft. “Bel me als je ooit iets nodig hebt”, zegt ze nog.