Crimea beach
Volledig scherm
Crimea beach © AFP, AP

Oekraïne spot in Twittervideo met vluchtende Russische toeristen uit toeristische trekpleister Krim

Dankzij uitgestrekte stranden langs de Zwarte Zee, luxueuze resorts, wandelpaden in de bergen en historische ruïnes, was de Krim de voorbije jaren een populaire badplaats voor Russische toeristen. Maar nu de oorlog ook het schiereiland heeft bereikt, blijven veel vakantiegangers liever weg. In een video op Twitter spot het Oekraïense ministerie met de toeristen die sinds de explosies van dinsdag op de vlucht sloegen.

 1. EU naar verluidt akkoord over prijsplafond voor Russische olie

  EU naar verluidt akkoord over prijspla­fond voor Russische olie

  De lidstaten van de Europese Unie hebben naar verluidt een compromis bereikt over een nieuw pakket aan sancties tegen Rusland. Daarin zijn volgens persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden, ook afspraken gemaakt over een prijsplafond voor Russische olie bij verkoop aan derde landen. Woensdag wordt hierover een formeel akkoord verwacht. De afspraken gelden niet voor olie die Hongarije via pijpleiding importeert, reageerde de Hongaarse minister voor Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.