Straatbeeld uit Cherson.
Volledig scherm
Straatbeeld uit Cherson. © Photo News

Oekraïne roept inwoners in zuiden op te evacueren voor tegenaanval op bezette gebieden

Inwoners van de regio’s Cherson en Zaporizja in het zuiden van Oekraïne moeten zo snel mogelijk geëvacueerd worden, zei de Oekraïense vicepremier Irina Veresjtsjoek op de nationale televisie. Oekraïne is van plan tegenaanvallen uit te voeren in de deels door Rusland bezette gebieden.

 1. Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtoffers aardverschuiving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoontje: “Help me”

  Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtof­fers aardver­schui­ving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoon­tje: “Help me”

  De 31-jarige Eleonora Sirabella is een van de zeven dodelijke slachtoffers van de aardverschuiving op het Italiaanse vakantie-eiland Ischia. De jonge vrouw belt op het moment van de ramp nog met haar vader. “Help me”, smeekt ze tijdens een wanhopig telefoontje. De man zet alles op alles om zijn dochter te redden, maar zijn poging is tevergeefs. Op beelden is te zien hoe auto’s en zelfs bussen meegesleurd worden door de modder.
 2. Plots halen Russische kosmonauten provocerende vlag boven: dreigt ook Koude Oorlog op 400 km hoogte?
  PREMIUM

  Plots halen Russische kosmonau­ten provoceren­de vlag boven: dreigt ook Koude Oorlog op 400 km hoogte?

  Is de Koude Oorlog ook 400 km boven onze hoofden losgebarsten? Daar lijkt het op nu de drie Russische kosmonauten in het Internationaal Ruimtestation ISS plots een ‘passende’ en vooral provocerende vlag bovenhaalden om de Russische verovering van Loehansk in Oekraïne te vieren. Wellicht niet bepaald bevorderlijk voor de groepssfeer. Want naast één Italiaanse zweven in het ISS ook drie Amerikaanse astronauten rond.