Eerder deze week meldden de Oekraïense strijdkrachten al dat ze de Antonovskibrug over de Dnjepr, in een voorstad van Cherson, hadden gebombardeerd.
Volledig scherm
Eerder deze week meldden de Oekraïense strijdkrachten al dat ze de Antonovskibrug over de Dnjepr, in een voorstad van Cherson, hadden gebombardeerd. © Bobylev Sergei/Tass/ABACA

Oekraïne probeert Russen klem te zetten: “Opnieuw cruciale brug in Cherson vernietigd”

UpdateOekraïne beweert dat het opnieuw een voor de Russen cruciale brug in Cherson, in het zuiden van het land, heeft vernietigd. Door strategisch belangrijke bruggen in de regio te bombarderen, proberen de Oekraïense militairen de Russen de pas af te snijden. Volgens Kiev is de brug aan de dam in de stad Nova Kachovka – die al eerder aangevallen werd – nu onbegaanbaar. Daarmee zijn alle bruggen in de regio door de Oekraïense strijdkrachten beschadigd.

  1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
    Mijnenergie

    Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

    58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.