President Volodimir Zelenski op werkbezoek aan de Oost-Oekraïense grens.
Volledig scherm
President Volodimir Zelenski op werkbezoek aan de Oost-Oekraïense grens. © EPA

Oekraïne krijgt geen contact met Poetin: ondertussen staan 80.000 Russen aan de grens, aldus Kiev

Het lukt de Oekraïense president niet om zijn Russische collega Vladimir Poetin aan de telefoon te krijgen over de escalatie van het conflict in Oost-Oekraïne. De woordvoerder van de Oekraïense leider Volodimir Zelenski zegt dat haar baas heeft gevraagd om een gesprek, maar dat er geen reactie is gekomen uit Moskou. Dat heeft volgens haar 80.000 militairen samengetrokken aan de grens.

26 reacties

 • wim CLAES

  1 maand geleden
  het is elk jaar daar een oefening, er ligt een gigantisch oefenterrein daar in de buurt overreactie of dreiging
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Oekraïne hoort niet bij Europa en is geen lid van de Nato. Het land is ook enorm corrupt. Wat hebben we daar te zoeken of te winnen. Ze zouden beter vrede sluiten met de Russen. Rusland zal nooit Amerikanen toelaten in hun achtertuin. Oekraïne zou beter eens goed nadenken vooralleer ze hun land in een oorlog storten, en uiteindelijk alles in de as ligt zonder enig perspectief. En hier draaien ze onze verwarming dan wel dicht.
 • Marcus Vadis

  1 maand geleden
  De Russische Federatie verdedigt de belangen van de etnische Russen in de opstandige delen in het oosten van Oekraïne. De overgrote meerderheid van de inwoners in deze gebieden zijn Russen en niet Oekrainers.
 • Jozef Nagels

  1 maand geleden
  @Karel Kool. Putin een imperialist? Het omgekeerde is waar. Het 'Westen', de EU en NAVO zijn imperialistisch. Bij de ontmanteling van het 'IJzeren Gordijn', het 'Oostblok', het 'Warschaupact', de Sovjetunie is door het 'Westen' toegezegd om de NAVO niet uit te breiden naar het oosten. Het tegendeel is gebeurd. Nu is Oekraïne het volgend doelwit om in te pikken en dit tegen de wil van de Oost-OekraÏners. Een vreedzame opdeling is dan het beste voor iedereen. Maar het 'Westen' wil alles!!!
 • HUGO Wils

  1 maand geleden
  Mr Kool,Kalingrad was vroeger wel een Duitse enclave en noemde Köningsberg.In 1945 smeten de Russen de Duitsers daar buiten na de capitulatie.Welke landen gaan die troepen leveren om te stationeren aan de Russische grens?België?Ons leger stelt niets voor en de Russen lachen daar eens hartelijk mee.Duitsland heeft 81miljoen inwoners en een leger van 150.000 manschappen,dat niets van slagkracht heeft en dat hebben we danken aan Merkel en Von der Leyen die nog minister van defensie is geweest!
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar