Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © ANP / EPA

“Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronkelijke invasieplannen onthuld

Een Britse militaire denktank heeft de hand kunnen leggen op documenten die kennelijk zijn ondertekend door Vladimir Poetin en die onthullen hoe de invasie moest verlopen. Rusland was van plan om Oekraïne in 10 dagen te veroveren en in augustus van dit jaar te annexeren, aldus het Royal United Services Institute for Defence and Security Studies (RUSI).

63 reacties

 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Het is hoog tijd dat het bloeddorstige Putin regime ten einde komt, hun misdaden hebben al te veel ellende veroorzaakt.
 • Marinus van Driel

  2 maanden geleden
  Vandaag of morgen komt Poetin en dat Poetin gespuis hun meerdere wel eens tegen.
 • MARTINA HEREMANS

  2 maanden geleden
  Poetin is een massamoordenaar en moet gestraft worden ook diegene die de massamoordenaar volgen
 • swa wuyts

  2 maanden geleden
  Grootheidswaanzin, zowel van Poetin als van zijn entourage.
 • Michel Roman

  2 maanden geleden
  Poetin is daar met zijn schijnheilig tronie efkes tegen de muur gelopen , en kan nu niet meer achteruit. Hopelijk een kwestie van tijd vooraleer deze massamoordenaar van het toneel verdwijnt.
 1. Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”
  Play

  Russische vrouw richt zich in video tot Poetin: "Je hebt onze mannen en zonen afgepakt”

  Volgens critici zijn er in realiteit veel meer Russen illegaal gerekruteerd tijdens de mobilisatie die Poetin in september vorig jaar aankondigde. Velen van hen zijn bovendien wellicht nooit meer thuisgekomen. Op sociale media circuleren videoboodschappen van echtgenotes en moeders van gemobiliseerde Russen, gericht aan Poetin: “We kunnen al weken niet meer slapen en nu doe je alsof er niets aan de hand is!”
 2. REPORTAGE. In de hel van Bachmoet naar frontlinie met dronebrigade: “Hoeveel Russen ik al uitschakelde met een drone? Ik houd de tel niet meer bij”
  PREMIUM

  REPORTAGE. In de hel van Bachmoet naar frontlinie met dronebriga­de: “Hoeveel Russen ik al uitschakel­de met een drone? Ik houd de tel niet meer bij”

  “Ik start de drone in drie, twee, één.” Drones zijn niet weg te denken in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne: ze zijn de ogen van de militairen én steeds vaker vliegende moordwapens. Onze journalist Arnaud De Decker gaat mee op missie met de dronebrigade van Arthur en ‘Hagrid’. De mannen schakelen in het bijzijn van onze journalist enkele Russische soldaten uit, waarop ook de Russen het vuur openen: “Dit is een code rood, ze vallen ons aan, we moeten weg.”
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).