De Oekraïense president Volodimir Zelensky (rechts), hier met de Zweedse premier Stefan Lofven.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodimir Zelensky (rechts), hier met de Zweedse premier Stefan Lofven. © EPA

Oekraïne herhaalt tijdens top dat het aanspraak maakt op de Krim

De countdown voor het vertrek van de Russische troepen uit de Krim is, wat betreft de Oekraïense president Volodimir Zelensky, vanaf nu ingezet. Dat heeft hij gezegd op de eerste top van het nieuwe Krimplatform, maandag in Kiev. De Krim is intussen meer dan zeven jaar in handen van de Russen - in 2014 annexeerde Moskou het gebied na een militaire inval.

 1. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.