Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. © AFP

Oekraïne geïrriteerd over loslippige Von der Leyen die het aantal Oekraïense gesneuvelden onthult

Kiev heeft ontstemd gereageerd op een video die Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vandaag op Twitter heeft geplaatst. Ze zei daarin dat meer dan 100.000 Oekraïense soldaten zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Von der Leyen heeft de video inmiddels verwijderd en de speech opnieuw geüpload, zonder dat dubieuze aantal.

21 reacties

 • johan de bruin

  2 maanden geleden
  Als je er logisch over nadenkt dan kom je tot de conclusie dat er nog veel meer als 100.000 oekrainse soldaten zijn gesneuveld. Men wil dat verlopig geheim houden omdat dat het moraal van de oekrainse jongeren kan schaden. Het pentagon zei dat er 300 vluchten per dag zijn van russische straaljagers, dat zijn 6 raketten per vlucht zijn 1800 per dag. Denk niet dat ze lege panden bombarderen, er zal minimaal 1 persoon omkomen per raket. Doe dat x 10 maanden of 300 dagen
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Dit is een kleine vergissing van Vonder Leyen, om de 27 landen van de E.U. en andere westerse landen warm te maken voor dit ad hoc tribunaal. Het is ook en vooral een message naar Rusland toe. Ik zou dat niet onderschatten. Sinds Boutcha zijn er Europese forensische experts aan het werk in Oekraïene. Dit is ongezien. Er zijn meer dan voldoende (zelfs al te veel) wetenschappelijke bewijzen om 'a case' op te starten. De deportatie van Oekraiense kinderen alleen al.
 • Wim Wuytack

  2 maanden geleden
  Da's informatie die je beter verzwijgt. En als poetin over zijn doden mag liegen dan mag Zelenski dat zeker! Veel mensen vergeten dat Rusland de agressor is in Oekraïne.
 • Maria Wynendaele

  2 maanden geleden
  De nieuws media in Ukraine geven op , 10.000 russische soldaten gedood. Het getal 20.000 burgers zou wel de waarheid benaderen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 maanden geleden
  Dat is het verschil met dictator Poetin. Die spelt EU de les niet. Maar dictator Zekensky is een andere paar mouwen. Die zit al zodanig in zijn verhevenheid dat hij alleen beslist wat mag geweten worden tussen waarheid en fictie zodat de geldkraan kan open blijven.
 1. 45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

  45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoor­de­naar Jeffrey Dahmer

  In de Amerikaanse staat Louisiana is een man veroordeeld tot 45 jaar cel voor ontvoering en poging tot moord op iemand die hij via datingapp Grindr had ontmoet. De 21-jarige Chance Seneca noemde het bij de LGBTQ+gemeenschap populaire platform een “jachtgebied”. Hij liet zich inspireren door seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die in de jaren tachtig zeventien jongens en mannen ombracht nadat hij ze had opgepikt in uitgaansgelegenheden voor gay mensen.