De Oekraïense soldaat Roman Hrybov (rechts) heeft een medaille gekregen voor zijn dappere verzet tegen Rusland.
Volledig scherm
De Oekraïense soldaat Roman Hrybov (rechts) heeft een medaille gekregen voor zijn dappere verzet tegen Rusland. © REUTERS

Oekraïne geeft medaille aan grenswacht van Slangeneiland die “go fuck yourself” zei tegen Russisch marineschip

De Oekraïense soldaat Roman Hrybov heeft een medaille gekregen nadat hij - en twaalf andere militairen op Slangeneiland - hadden geweigerd om zich over te geven aan Rusland. Toen een Russisch marineschip het eiland eind februari naderde en de militairen opriep om zich over te geven, sprak Hrybov de inmiddels legendarische woorden: “Russisch marineschip, go fuck yourself.”

 1. Oorlog in Oekraïne maakt commandobunker op Kemmelberg weer relevant, dus krijgt hij make-over: “Het was de bedoeling om vanuit Kemmel België te redden van de sovjets”
  PREMIUM
  Kemmel

  Oorlog in Oekraïne maakt commando­bun­ker op Kemmelberg weer relevant, dus krijgt hij ma­ke-over: “Het was de bedoeling om vanuit Kemmel België te redden van de sovjets”

  De jassen van de officieren hangen er nog en ook de papierversnipperaar van de generaal bleef er achter. De commandobunker op de Kemmelberg ligt er verlaten bij sinds het einde van de Koude Oorlog, maar door de oorlog in Oekraïne is de betonnen schuilkelder weer actueel. Het gebouw wordt niet opnieuw geactiveerd, maar krijgt de komende jaren wel een update.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.