De Krimbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
De Krimbrug. © RV

Oekraïne dreigt opnieuw de Krimbrug op te blazen: waarom hebben ze dat niet al langer gedaan? Of kunnen ze het gewoon niet?

Gaat Oekraïne dan toch de Krimburg vernietigen? Al sinds het begin van de oorlog hangt dat dreigement in de lucht. Maar Poetins geliefde brug tussen de Krim en Rusland staat er nog steeds. Durft Zelensky niet? Of kan hij gewoon niet? En welke rol spelen de Amerikanen?

29 reacties

 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Als nu transport klaar staat om massa tanks over de spoorbrug de Krim op te brengen . Wordt het tijd om deze Burg op te blazen met of zonder dat het transport op de brug staat.
 • Hendrik Goris

  2 maanden geleden
  Gebouwd zonder bouwvergunning van de rechtmatige staat. Dus afbreken.
 • Yves Gysel

  2 maanden geleden
  Oorlog is dikke miserie. Vrees, dat dit conflict niet snel zal stoppen. Oekraieners willen zeker nu geen toegevingen doen en het Kremlin wilt een overwinning. Ondertussen elke dag meer slachtoffers.
 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  Geef Oekraïne afstandsraketten die een paar honderd kilometer ver reiken , dan is die brug binnen de kortste keren onbruikbaar . En ook munitie depots in Rusland kunnen dan ook aangevallen worden en ook ziekenhuizen en of appartementen gebombardeerd worden , zoals de Russen het zelf doen in Oekraïne .
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  Wie gaat er nu met de fanfare (= de media) voorop zijn strategie bekend maken ...
 1. Rechts nog altijd springlevend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen

  Rechts nog altijd springle­vend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerder­heid in parlement binnen

  De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Volgens ratingbureau Moody’s wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen nog een dubbeltje op z'n kant.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.