De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

Oekraïne dreigt met aanschaf kernwapens om zich tegen Rusland te verdedigen

BuitenlandOekraïne dreigt met de aanschaf van kernwapens als het geen lid mag worden van de NAVO. Het land ziet anders geen andere mogelijkheid zichzelf te verdedigen tegen Rusland, zegt de Oekraïense ambassadeur in Berlijn. “Hoe kunnen we anders onze verdediging garanderen?”, aldus Andri Melnyk bij het radiostation Deutschlandfunk.

8 reacties

 • hans voet

  3 weken geleden
  Voor zijn presidentschap was Volodymyr Zelensky comedian, acteur, screenwriter en film producer. Het klassieke palmares om een top politieker te worden. En zéér geloofwaardig.
 • Ronny Severeyns

  3 weken geleden
  Hebben biji de NAVO niks te zoeken. Als ze kernwapens aankopen moet de NAVO er net binnen vallen om het regime te ontzetten en de kerwapens te ontmantelen.
 • an ryckmans

  3 weken geleden
  Oekraine heeft altijd een Russische corrupte president gehad die naar Poetin zijn pijpen danste , het leger van Oekraine kreeg steeds minder geld sinds de jaren 90 om het te verzwakken en dan kwamen Poetin zijn groene mannetjes de grens over om de bevolking tegen elkaar op te zetten zodat hij de Krim gemakkelijk kon annexeren. Daarna zijn de Russische paspoorten snel uitgedeeld ook om als drogreden te kunnen gebruiken om het land binnen te vallen om Russen te beschermen. Lees tussen de lijnen.
 • johan debue

  3 weken geleden
  Ola nu komen er gegarandeerd sancties tegen Oekraine waarom zouden zij wel en Iran geen kernwapens in bezit mogen hebben.
 • stefan crama

  3 weken geleden
  Kernwapens van een aantal grootmachten zijn op zich verontrustend. Veel erger als landen als Iran, Noord Korea of Oekraïne deze bezitten want dat is om te gebruiken, niet om te dreigen.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'