Oekraïne blaast twee pontonbruggen op terwijl Russen rivier in Donbas proberen over te steken: tientallen Russische legervoertuigen in puin

Het Russische leger is bij de mogelijk zwaarste Oekraïense artillerieaanval tot nu toe in de Donbas tientallen tanks en pantservoertuigen in één keer kwijtgeraakt. De dodentol loopt mogelijk in de honderden. Het Britse ministerie van Defensie noemt de mislukte aanval een teken aan de wand: “Dit zegt veel over de druk die Russische officieren ondervinden om vooruitgang te boeken.”

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Russische minister van Transport: “Rusland heeft zwaar te lijden onder westerse sancties”

  Russische minister van Transport: “Rusland heeft zwaar te lijden onder westerse sancties”

  De Russische minister van Transport Vitali Saveliev heeft toegegeven dat de sancties die het Westen tegen Rusland heeft getroffen wegens de oorlog in Oekraïne voor ernstige logistieke problemen zorgen. “De sancties die vandaag tegen Rusland gelden, hebben bijna de volledige logistiek in ons land kapotgemaakt, en we worden gedwongen om te zoeken naar nieuwe logistieke corridors”, zei de minister tijdens een bezoek aan de Russische stad Astrakhan.