Dinsdagochtend brak in het wapendepot een brand uit die leidde tot de explosie van munitie.
Volledig scherm
Dinsdagochtend brak in het wapendepot een brand uit die leidde tot de explosie van munitie. © RV

"Oekraïense special forces en verzetsstrijders achter explosies op de Krim”

De explosies die dinsdag plaatsvonden in een wapendepot op een Russische militaire basis op het geannexeerde schiereiland de Krim zijn het werk van Oekraïense special forces . Dat heeft een hoge Oekraïense functionaris onthuld aan ‘The New York Times’. Ook de aanval vorige week op een militair vliegveld op de Krim werd uitgevoerd door special forces in samenwerking met lokale verzetsstrijders.

26 reacties

 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  En als de stad Kherson terug in handen valt van de Oekraieners, zal de wereld weten dat Rusland het niet haalt. Deze sleutelstad tot Odesa was de eerste stad van belang die de Russen innamen. Laten we niet vergeten dat de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten cruciale info doorspelen aan Oekraïne zodat deze zonder een duidelijk offensief de Russen achter de linies treffen: logistiek, materieel, toegangswegen. EN onderschat de VN niet die zorgt voor deals.
 • Jo Peeters

  6 maanden geleden
  De Oekraïners moeten volhouden! Ik ben een pacifistisch persoon maar in dit geval met Rusland als agressor steun ik Oekraïne. Rusland moet alles, de Krim en de Donbas teruggeven aan Oekraïne. Oké! Als die dat niet teruggeven, heeft Oekraïne het volste recht om die gebieden terug te eisen of te pakken van Rusland.
 • Marianne Van den Lemmer

  6 maanden geleden
  Prachtig! Hopelijk de Russen uit heel Oekraïne. Ook uit de Krim. En nu kan ik niet wachten op de opruiming van die Krimbrug. Spijtig dat die buiten het bereik van de Oekraïense raketten ligt. Maar ze zullen daar wel iets op vinden, hoop ik.
 • Bart Lauvrys

  6 maanden geleden
  Op (lange?) termijn wordt Oekraïne het nieuwe Afghanistan voor Rusland...
 • Stef Janssens

  6 maanden geleden
  Zijn weeral bommen die geen burgerslachtoffers meer zullen maken
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Oekraïne probeert Russen klem te zetten: “Opnieuw cruciale brug in Cherson vernietigd”
  Update

  Oekraïne probeert Russen klem te zetten: “Opnieuw cruciale brug in Cherson vernietigd”

  Oekraïne beweert dat het opnieuw een voor de Russen cruciale brug in Cherson, in het zuiden van het land, heeft vernietigd. Door strategisch belangrijke bruggen in de regio te bombarderen, proberen de Oekraïense militairen de Russen de pas af te snijden. Volgens Kiev is de brug aan de dam in de stad Nova Kachovka – die al eerder aangevallen werd – nu onbegaanbaar. Daarmee zijn alle bruggen in de regio door de Oekraïense strijdkrachten beschadigd.
 1. Oekraïne spot in Twittervideo met vluchtende Russische toeristen uit toeristische trekpleister Krim

  Oekraïne spot in Twittervi­deo met vluchtende Russische toeristen uit toeristi­sche trekpleis­ter Krim

  Dankzij uitgestrekte stranden langs de Zwarte Zee, luxueuze resorts, wandelpaden in de bergen en historische ruïnes, was de Krim de voorbije jaren een populaire badplaats voor Russische toeristen. Maar nu de oorlog ook het schiereiland heeft bereikt, blijven veel vakantiegangers liever weg. In een video op Twitter spot het Oekraïense ministerie met de toeristen die sinds de explosies van dinsdag op de vlucht sloegen.