Dinsdagochtend brak in het wapendepot een brand uit die leidde tot de explosie van munitie.
Volledig scherm
Dinsdagochtend brak in het wapendepot een brand uit die leidde tot de explosie van munitie. © RV

"Oekraïense special forces en verzetsstrijders achter explosies op de Krim”

De explosies die dinsdag plaatsvonden in een wapendepot op een Russische militaire basis op het geannexeerde schiereiland de Krim zijn het werk van Oekraïense special forces . Dat heeft een hoge Oekraïense functionaris onthuld aan ‘The New York Times’. Ook de aanval vorige week op een militair vliegveld op de Krim werd uitgevoerd door special forces in samenwerking met lokale verzetsstrijders.

26 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  En als de stad Kherson terug in handen valt van de Oekraieners, zal de wereld weten dat Rusland het niet haalt. Deze sleutelstad tot Odesa was de eerste stad van belang die de Russen innamen. Laten we niet vergeten dat de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten cruciale info doorspelen aan Oekraïne zodat deze zonder een duidelijk offensief de Russen achter de linies treffen: logistiek, materieel, toegangswegen. EN onderschat de VN niet die zorgt voor deals.
 • Jo Peeters

  1 maand geleden
  De Oekraïners moeten volhouden! Ik ben een pacifistisch persoon maar in dit geval met Rusland als agressor steun ik Oekraïne. Rusland moet alles, de Krim en de Donbas teruggeven aan Oekraïne. Oké! Als die dat niet teruggeven, heeft Oekraïne het volste recht om die gebieden terug te eisen of te pakken van Rusland.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Prachtig! Hopelijk de Russen uit heel Oekraïne. Ook uit de Krim. En nu kan ik niet wachten op de opruiming van die Krimbrug. Spijtig dat die buiten het bereik van de Oekraïense raketten ligt. Maar ze zullen daar wel iets op vinden, hoop ik.
 • Bart Lauvrys

  1 maand geleden
  Op (lange?) termijn wordt Oekraïne het nieuwe Afghanistan voor Rusland...
 • Stef Janssens

  1 maand geleden
  Zijn weeral bommen die geen burgerslachtoffers meer zullen maken
 1. Oekraïne probeert Russen klem te zetten: “Opnieuw cruciale brug in Cherson vernietigd”
  Update

  Oekraïne probeert Russen klem te zetten: “Opnieuw cruciale brug in Cherson vernietigd”

  Oekraïne beweert dat het opnieuw een voor de Russen cruciale brug in Cherson, in het zuiden van het land, heeft vernietigd. Door strategisch belangrijke bruggen in de regio te bombarderen, proberen de Oekraïense militairen de Russen de pas af te snijden. Volgens Kiev is de brug aan de dam in de stad Nova Kachovka – die al eerder aangevallen werd – nu onbegaanbaar. Daarmee zijn alle bruggen in de regio door de Oekraïense strijdkrachten beschadigd.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.