Een soldaat in de weer met de Oekraïense vlag in Donetsk. Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een soldaat in de weer met de Oekraïense vlag in Donetsk. Archiefbeeld ter illustratie. © EPA

Oekraïense soldaat schiet vijf collega's dood in ruimtevaartbedrijf, ook vijf gewonden

Een soldaat van de Oekraïense Nationale Garde heeft in een ruimtevaartbedrijf in het centrum van het land het vuur geopend op zijn collega's. Daarbij vielen vijf doden en vijf gewonden. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag laten weten.

 1. Politie in Maastricht maakt einde aan illegale raveparty met ook Belgen, opstootjes tussen feestgangers en agenten in woonwijk

  Politie in Maastricht maakt einde aan illegale raveparty met ook Belgen, opstootjes tussen feestgan­gers en agenten in woonwijk

  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Nederlandse stad Maastricht, vlakbij de Belgische grens, een einde gemaakt aan een illegale raveparty in een leegstaand kantoorpand. De raveparty aan het Wim Duisenbergplantsoen werd bijgewoond door honderden feestgangers uit onder meer Nederland, België, Duitsland, meldt een plaatselijke nieuwssite. Volgens een deelnemer aan het feest waren er ook mensen uit Tsjechië aanwezig.
 2. Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorloge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”
  16

  Franse president Macron belandt in een storm van kritiek door het dragen van luxehorlo­ge van "80.000 euro": “Deze man is een grap”

  De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week zijn omstreden pensioenhervorming voor de eerste keer verdedigd. Hij slaagde er echter niet in de kritiek te temperen, integendeel. Al dagen circuleren er beelden van Macron die tijdens het interview een “luxehorloge van 80.000 euro” droeg. De kritiek op sociale media is alvast niet mals. Wat is er waar aan het verhaal? En droeg Macron geen “goedkoper" model dan men online beweert?