De Oekraïense president Volodymyr Zelenski (links) wil rechtstreekse onderhandelingen met de Russische president Vladimir Poetin om het conflict in het oosten van Oekraïne te beëindigen.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelenski (links) wil rechtstreekse onderhandelingen met de Russische president Vladimir Poetin om het conflict in het oosten van Oekraïne te beëindigen. © AP/EPA

Oekraïense president Zelenski wil rechtstreekse onderhandelingen met Rusland

De Oekraïense president Volodymyr Zelenski wil rechtstreekse onderhandelingen met Rusland om het conflict in het oosten van Oekraïne te beëindigen. Dat zei de president in zijn jaarlijkse State of the Union voor het parlement. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zal donderdag in Stockholm zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov ontmoeten. Ook zij zullen het hebben over de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. 

  1. Topgangster Nordin Benallal krijgt wellicht lichte straf voor mislukte ontvoering in Spaans drugsmilieu
    5

    Topgang­ster Nordin Benallal krijgt wellicht lichte straf voor mislukte ontvoering in Spaans drugsmili­eu

    De Belgische topgangster en ontsnappingskoning Nordin Benallal is samen met drie andere ‘sicario’s’ of huurmoordenaars, waarvan nog twee uit ons land, voor de rechter verschenen voor een mislukte ontvoering in het Spaans drugsmilieu. Ze werden in augustus 2020 op heterdaad betrapt met een man in hun kofferbak. Mogelijk was het de bedoeling het slachtoffer uit de weg te ruimen. Benallal en zijn kompanen lijken weg te komen met lichte straffen.